Skocz do zawartości

[koła] Equalizer 21/Boplight/DT Swiss

dawidos1312

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

nastawiłem się na te XC717, ale koleś od wczoraj nic nie odpisuje, szukam dalej, jak możecie to mi pomóżcie :)

A myślałeś może o nie składanych, tylko już gotowych zestawach np mavic crossride np.

http://allegro.pl/kola-mavic-crossride-v-ki-dobra-cena-polecam-i2185144939.html

Wadą jest to że części zamienne są dosyć drogie i trzeba czekać na sprowadzenie, bo nie zawsze sklepy mają na stanie.

Jeszcze powiedz jakim budżetem dysponujesz, widzę że dobierasz używki tak w okolicach 400zł, to jest max czy można nagiąć np do 600-650?

Pozdr!

Napisano

Jestem w stanie przeznaczyć tak z 450zł, no chyba że będzie jakaś super okazja za 500zł w ostateczności

EDIT: te crossride chyba są w miarę? Jak by koleś opuścił do 400zł, może bym je łyknął. Czekam na dalsze propozycje.

mam do wyboru, xc717 za 320zł z przesyłką lub targować się o te mavic crossride. Co polecacie?

Dobra, dziękuje wszystkim, a szczególnie użytkownikowi av-125948.jpg redrabbit za mądre i przydatne rady. Zamówiłem zestaw tych Mavic'ów xc717 za całe 320zł z przesyłką. Mam nadzieję że będę zadowolony z tego zakupu. Jeszcze raz dziękuje i pozdrawiam dawidos1312.

P.S temat do zamknięcia!

• Mod Team
Napisano

redrabbit miałem na myśli opinie cox'a, która jest wzięta z palca, od kolegi? U Ciebie może być źle koło zaplecione lub wycentrowane. Tak jak pisałem wyżej dodam jeszcze, że ja jeżdżę na swoim zestawie: przód dwa sezony, tył jeden sezon bez potrzeby centrowania.

Temat pozostanie dla potomnych jakby chcieli zasięgnąć opinii o tych kołach jak już dojdą do Ciebie.

Napisano

Korzystając z tematu, wiecie może jakie jest maksymalne ciśnienie dla Equalizerów 21? W oponach 1,5cala pompowałem maksymalne dla nich 65psi, ale kupiłem detonatory 26x1,25, a na nich widnieje zapis max 100psi i zastanawiam się czy lekka obręcz to dobrze zniesie. Jeśli strona producenta nie mówi nic na ten temat to znaczy, że mogę dać "do pełna" czy lepiej nie przesadzać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...