biker90 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 ja ci tylko dałem przykład,że bzdury gadasz że kosztuje 2200 ja chcesz to bierz meride też dobra firma, fajna jest, tyle ze ma jakis badziew od sountura, a w krossie jest dart już nieważne, a nie myślałeś nad scottem może: http://www.scott.pl/...94&id_prod=2034
mik2 Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 tyle ze ma jakis badziew od sountura, a w krossie jest dart podany przez ciebie scott: Widelec: Suntour XCR już nie wspomnę o przerzutkach Alivio i Acera. Mógłbym prosić o wypowiedź któregoś z kolegów którzy pisali wcześniej odnośnie meridy i Flite 2011?
biker90 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 czego ty oczekujesz za tą cenę nie dostaniesz nic lepszego albo przerzutki albo amor jedno z dwoch
szych Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Odpuśc Meridę, słabe koła i podzespoły. Tu sie płaci za markę. Chyba, że jesteś fanem ich ram i zrobisz rozbudowę, ale wtedy nie na tak wysokim modelu. Sam mam rower na Subie, wcześniej miałem Mattsa Sport i jeździ mi się na tym świetnie. Ale w tym przedziale cenowym, jeśli brać Meridę, to rama i składak, komplet się nie opyla. Co do Krossa i Unbike'a - napęd mają na tym samym poziomie, plus za nowe Alivio, sam mam manetki 430 i działają wg. mnie lepiej od Deorek. Flite ma delikatnie lepszy amor (oba z blokadą na kierownicy), wyższej klasy hamulec, który może nawet działać i odczuwalnie lepsze koła. Jeśli z tych dwóch wybierać, to Flite. Scott to nieporozumienie, Acera w napędzie i hample, których główną zaletą jest zdolność do rozregulowania. Albo Unibike, albo - jeśli chcesz Meridę - Centurion
mik2 Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 Dzięki wielkie za konkretny post ; ) Jutro postaram się odwiedzić salon unibike i wpaść do dealera centuriona - może się trafi jakaś przyjemna przecena. Co do przecen: http://rowery-happy.pl/product_info.php?cPath=289_290_292&products_id=1837 chyba by się opłacało, gdyby nie to że wystaje zdecydowanie za dużo poza mój budżet, co?
mik2 Napisano 5 Marca 2012 Autor Napisano 5 Marca 2012 macieju, tutaj cena dość przystępna: http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-flite-2011.html Obawiam się jednak zamawiania czegoś takiego jak rower przez internet, więc raczej powęszę za stacjonarnymi promocjami. A nawet jakby trzeba było wyłożyć dodatkowo ze 200zł, to z racji bardzo ładnego wyglądu oraz blokady amorka z kierownicy byłbym chyba w stanie to zrobić : )
maciej83 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 ok w takim razie przedział cenowy to 2200:D i te 200 zł daje pewne możliwości do działania:D
mik2 Napisano 7 Marca 2012 Autor Napisano 7 Marca 2012 Odwiedziłem salon Unibike, przejechałem się na evolution z 2011 i naprawdę mi się spodobało. Chcą za niego 1699zł - myślicie, że się opłaca? I czy w tym modelu była by możliwość późniejszej instalacji tarczówek?
szych Napisano 7 Marca 2012 Napisano 7 Marca 2012 Dobry rower, XCR miejsce na tarcze ma. Nie wiem czy na tylnym trójkącie też jest, ale przód wystarczy. Aczkolwiek siądź jeszcze na Flite'a i porównaj oba. To że się dobrze jeździ najednym, nie znaczy, że na drugim nie jedździ się lepiej.
mik2 Napisano 7 Marca 2012 Autor Napisano 7 Marca 2012 Na flite siadłem, model 2012 bo niestety poprzedni rocznik wyprzedali u nich na długo przed końcem 2011 : ) Jednak czułem się za jego sterami jakoś dziwnie - jakby za wysokie progi dla mnie Tak czy siak, raczej bym nie był skłonny dopłacać 900zł względem evolution aby go mieć. Także jak mi się uda to jutro odwiedzę jeszcze salon z centurionami, jak mi BF 300 do gustu nie przypadnie to zabieram gotówkę i lecę po niebieskiego evolutiona : )
Silver400 Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Po prostu uwielbiam tą akcje 1500-2000zł nie przekraczalne skłaniam sie do 1500 a tu bach rowery za 2200zl i nikt nic nie mowi jeszcze teksty ze ta merida za 1700 slabo wypada w porownaniu z rowerem za 2200 noo tak pozdro&poćwicz z takimi radami. Chcesz solidne mtb a wybierasz wylajtowane jak najlzejsze krossiki i inne wynalazki na v-kach. Po co Ci solidny rower na v-kach ? na solidne krawęzniki w miescie ? czy solidne scieżki w parkach ?
lucano Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 Witam, Pozwolilem sie podczepic pod temat. Szukam roweru do jazdy rekreacyjnej typu dom-praca + ewentualnie w weekend jakies pagórki, las. Z racji tego ze mam blisko do Mud serwis zastanawiam sie czy nie kupic tam roweru. Kolejny powod moich rozmyslan to ktory rower wybrac. http://www.mudserwis.com/kross-2011-level-a2-p-1393.html http://www.mudserwis.com/kross-2011-level-a4-p-1394.html http://www.mudserwis.com/kross-2011-level-a6-vbrake-p-1395.html Oplaca sie dokladac do A4 lub A6 jezeli to bedzie tylko jazda spokojna, nie zrywna i glownie praca-dom? Jeszcze jest jeden model ktory moglbym wziac pod uwage: http://www.rowerowy.biz/rowery/mtb-sport/rower-unibike-evolution-4 Czy taka A2 nie bedzie w pelni wystarczajaca? Wczesniej nie mialem roweru wiec nie jestem wielkim pasjonata. Koles w mud serwis na moje pytanie czy wytrzyma obciazenie ok 100kg stwierdzil ze spokojnie, nie mieli przypadkow zlamanych ram. Ponadto w ksiazce nie ma informacji o takim limicie. Pozdrawiam
szych Napisano 8 Marca 2012 Napisano 8 Marca 2012 silver- ta Merida jest słaba w ogóle, a nie w porównaniu do modeli za 2200. A solidny rower, to taki, którym bez problemu i z przyjemnością zrobi się 5-6k km. Tarcze tu do niczego potrzebne nie są. lucano - do jazdy praca-dom i turlania się w weekendy o wiele lepszy będzie cross. A jesli koniecznie mtb to nie ten producent. Unibik Evolution, ewentualnie tańszy Arcus 6.0 Jeśli chcesz dołożyć, poszukaj Unibike'a Viper GTS. Model z 2011 już chyba dawno nie ma, modele na 2012 będą teraz się cenić, ale na miasto i wypady w teren po ściezkach będzie bardzo dobry.
Silver400 Napisano 9 Marca 2012 Napisano 9 Marca 2012 Za 2000 jest wyzszy model tej meridy juz pomijając czy geometria tego roweru pasuje kupującemu ale jako ze miał byc jak najtanszy podałem nizszy. Kupujący pytał o rower z dobrymi tarczami, nie chciał v-ek bo są do dupy w terenie. Dostał rower z dobrymi tarczami slysze ze nie są potrzebne. No to chyba podaje rower który spełnia wymagania kupującego a nie jakis z kross z v-kami bo ma lepszy amor i osprzet. Poza tym co niby znaczy solidny rower według Ciebie ? że zrobie na nim 6k kilometrow ? to pierwsza lepsza szosa jest niby solidna ? a moze mój stary kross hexagon v4 ? tez jest solidny bo z PRZYJEMNOSCIA zrobilem na nim grubo ponad 6k.
mik2 Napisano 10 Marca 2012 Autor Napisano 10 Marca 2012 Właśnie wróciłem do domu z moim nowym nabytkiem. Sprzedawca powiedział że gdyby nie rezerwacja którą zrobiłem wczoraj to już by go nie było : ) Stałem się więc kolejnym właścicielem unibik'a evolution 2011, na pewno napiszę na forum coś więcej jak już zrobię chociaż te 300km : )
biker90 Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 a ile dałeś konkretnie bo chyba też raczej kupię takiego samego niż tego krossa a2.
rafick Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Witam, Jestem nowym użytkownikiem. Chciałbym zakupić rower a wymagania jakie stawiam to te podobne do autora więc zakładanie nowego tematu nie ma sensu. A mianowicie. Budżet do 2000zł. I to maksymalnie. Zastanawiam się nad Centurionem BACKFIRE 300 bądź tym: http://colex-rowery.pl/do/item/SPECHARDROCK/Rower-HARDROCK Co powiecie o firmie Specialized? ps. moj wzrost waga 186/83 Pozdrawiam
szych Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Spec cały na Altusie, w tej cenie można lepiej. Wszelkie sugestie już wypisaliśmy, więc pozostaje ci polować na Evo 2011 (jeszcze kilka na necie w rozmiarze 21" jest). Jeślni nie dostaniesz żadnego, to udaj się do Wsół Sport ul. Czarnowska 22 25-504 Kielce i sprawdź, czy będą mieli 300 w cenie w okolicach Evo. I spiesz się, od poniedziałku temperatura wiosnowa i niedługo nawet przeceny roczniak 2011 się skończą.
Qr3ak Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Ramionka klasy deore m 590, okładziny S70T i nie potrzebujesz tarczy do twojej jazdy.
mik2 Napisano 10 Marca 2012 Autor Napisano 10 Marca 2012 biker90, w salonie w którym kupowałem był przeceniony na 1699. Jednak jeśli się na niego decydujesz, to się pospiesz - wcześniej obdzwoniłem wszystkich dystrybutorów w warszawie i modeli z 2011 w zasadzie już nie ma. Ostatniego na 19 calach zakupiłem ja
szych Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Za 2000 jest wyzszy model tej meridy juz pomijając czy geometria tego roweru pasuje kupującemu ale jako ze miał byc jak najtanszy podałem nizszy. Kupujący pytał o rower z dobrymi tarczami, nie chciał v-ek bo są do dupy w terenie. Dostał rower z dobrymi tarczami slysze ze nie są potrzebne. No to chyba podaje rower który spełnia wymagania kupującego a nie jakis z kross z v-kami bo ma lepszy amor i osprzet. Poza tym co niby znaczy solidny rower według Ciebie ? że zrobie na nim 6k kilometrow ? to pierwsza lepsza szosa jest niby solidna ? a moze mój stary kross hexagon v4 ? tez jest solidny bo z PRZYJEMNOSCIA zrobilem na nim grubo ponad 6k. Na podstawach marketingu uczą, że klientowi należy zaoferować rozwiązanie, nie produkt. I to robimy, nie wyszykujemy tarcz, tylko szukamy czegoś, co dobrze zahamuje, przy okazji resztę napędu będzie mieć na poziomie. Klient przeważnie wie co chce dopiero jak się mu to wytłumaczy :) Faktycznie 300-D można dostac na mega promocji, szkoda że nie wkleiłeś linka, bo w tej cenie jest to bardzo ciekawa oferta. Aczkolwiek musiałby najpierw kolega pójść się gdzieś do Traila przymierzyć, bo to raczej nie jest rama na miasto do pracy. Co do solidności - to w skrócie pełne Alivio. Moim zdaniem jest to klasa osprzętu, która z jednej strony zapewnia pewną precyzję działania i komfort jazdy, z drugiej oferuje lepsze i wytrzymalsze wykonanie. Acerę, Altusy lub niższe dobijemy nieporównanie szybciej, a komfort jazdy jest sporo niższy. Napęd Deore sensu dla mnie nigdy nie miał, szczególnie gdy Alivio przeszło na 9rzędów. Jedynie korba i piasty warte są dopłaty, reszta napędu to było to samo, ale z jedną tarczą więcej, w większości wypadków gra niewarta świeczki. Wszystkie wyższe grupy dla osoby, która nie startuje w zawodach i nie robi wycieczek w terenie z dużym kilometrażem i mocnymi podjazdami/zjazdami są moim zdaniem zbędne. Chyba, że cena nie gra roli, ale wtedy rozmawia się pod zupełnie innym kątem. @mik2 - gratuluję zakupu, mój znajomy śmiga na Evo2010 i miałem okazję kilka razy tym pojeździć, bardzo fajna maszyna. Tylko gwarancję i paragon trzymaj, ramy Unibike'a niestety lubią pękać przy główce, wśród samych znajomych miałem 2 takie przypadki. Wymienione szybko i bezproblemowo, ale trzeba mieć dowód zakupu.
biker90 Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 biker90, w salonie w którym kupowałem był przeceniony na 1699. Jednak jeśli się na niego decydujesz, to się pospiesz - wcześniej obdzwoniłem wszystkich dystrybutorów w warszawie i modeli z 2011 w zasadzie już nie ma. Ostatniego na 19 calach zakupiłem ja dzięki ja bd kupował w Jaworznie chyba, najwyższej jak nie bd to kupię z rocznika obecnego
mik2 Napisano 10 Marca 2012 Autor Napisano 10 Marca 2012 Tylko gwarancję i paragon trzymaj, ramy Unibike'a niestety lubią pękać przy główce Oby tylko spotkało mnie to w czasie dwuletnie gwarancji, a nie tuż po niej... biker90 - niestety model z obecnego rocznika ma tylko inne malowanie i dodane tarczówki, a kosztuje o ile dobrze pamiętam 2100 z hakiem..
Silver400 Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Na podstawach marketingu uczą, że klientowi należy zaoferować rozwiązanie, nie produkt. I to robimy, nie wyszykujemy tarcz, tylko szukamy czegoś, co dobrze zahamuje, przy okazji resztę napędu będzie mieć na poziomie. Klient przeważnie wie co chce dopiero jak się mu to wytłumaczy :) Faktycznie 300-D można dostac na mega promocji, szkoda że nie wkleiłeś linka, bo w tej cenie jest to bardzo ciekawa oferta. Aczkolwiek musiałby najpierw kolega pójść się gdzieś do Traila przymierzyć, bo to raczej nie jest rama na miasto do pracy. Co do solidności - to w skrócie pełne Alivio. Moim zdaniem jest to klasa osprzętu, która z jednej strony zapewnia pewną precyzję działania i komfort jazdy, z drugiej oferuje lepsze i wytrzymalsze wykonanie. Acerę, Altusy lub niższe dobijemy nieporównanie szybciej, a komfort jazdy jest sporo niższy. Napęd Deore sensu dla mnie nigdy nie miał, szczególnie gdy Alivio przeszło na 9rzędów. Jedynie korba i piasty warte są dopłaty, reszta napędu to było to samo, ale z jedną tarczą więcej, w większości wypadków gra niewarta świeczki. Wszystkie wyższe grupy dla osoby, która nie startuje w zawodach i nie robi wycieczek w terenie z dużym kilometrażem i mocnymi podjazdami/zjazdami są moim zdaniem zbędne. Chyba, że cena nie gra roli, ale wtedy rozmawia się pod zupełnie innym kątem. @mik2 - gratuluję zakupu, mój znajomy śmiga na Evo2010 i miałem okazję kilka razy tym pojeździć, bardzo fajna maszyna. Tylko gwarancję i paragon trzymaj, ramy Unibike'a niestety lubią pękać przy główce, wśród samych znajomych miałem 2 takie przypadki. Wymienione szybko i bezproblemowo, ale trzeba mieć dowód zakupu. http://allegro.pl/rower-mtb-merida-matts-trail-300-d-2011-rozm-i2192942209.html
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.