Skocz do zawartości

[2000] szosówka? jaki rower wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, zamierzam kupić rower tylko nie wiem jak się do tego zabrać, żeby nie popełnić błędu. Zastanawiam się nad szosówką, tylko od razu nasuwa mi się pytanie, czy takim rowerem da się również jeździć po takich terenach jak droga leśna, jakiś gruz na drodze czasem gdy się zdarzy (czasem są tak zasypane dziury w takich drogach). Czy te koła wytrzymają? Głównie będę jeździć po asfalcie. Zależy mi na tym aby można się było nim szybko poruszać, mam około 172 cm wzrostu, jaki rower byłby dobry? Myślę o 2000zł ale nie wiem, czy za tą cenę kupować, czy mniej, co byście polecali? Na co zwracać uwagę, zastanawiałem się nad kupnem na allegro,dobry pomysł? Czy jednak lepiej wybrać się do jakiegoś sklepu, ale wydaje mi się, że na allegro jest taniej. Tylko też nie wiem, czy używany czy lepiej jednak nowy. Z góry dzięki za jakieś rady i ewentualnie propozycje rowerów do kupna, pozdrawiam.

Napisano

Najlepszym rowerem w Twoim wypadku będzie rower typu Cross .

Zawsze możesz zrobić tak że przymierzysz rower, dobierzesz rozmiar i taki kupisz w internecie np. na allegro .

Co do używek to jeżeli trafi Ci się okazja to przebadaj rower i upewnij się że wszystko w nim ok .

Na rowerze nie oszczędzaj i kup jeżeli są takie Twoje możliwości za 2000 pln nie mniej jeżeli możesz to za więcej .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...