vismanio Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Witam mam pytanko możecie poecić jakiś dobry serwis w łodzi żeby oddać rower na przedlad przed sezonem?
czervco Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Myślę że takie najprostsze rzeczy mógłbyś zrobić sam. Zaoszczędzić przy tym kasę a i satysfakcja była by nie mała
vismanio Napisano 3 Marca 2012 Autor Napisano 3 Marca 2012 Ogolnie chodzi mi tu o moego brata bo mówił żebym sie na forum podpytał bo on zabardzo nie zna sie na roweruch i chciał oddać do serwisu
premier2 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Tu masz temat ze sklepami i serwisami w Łodzi [Łódź] Sklepy rowerowe
Miliron Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Zaprowadź do najbliższego Ci serwisu(budek, szop i garaży nie zaliczam do serwisów). Zrobią źle ?! Reklamuj Prosta sprawa
tobo Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Zaprowadź do najbliższego Ci serwisu(budek, szop i garaży nie zaliczam do serwisów). Zrobią źle ?! Reklamuj Prosta sprawa To BARDZO trafiona rada, a chyba takiej się autor tematu nie spodziewa, liczył na coś bardziej "przyziemnego" - dobry serwis to taki, który wykona usługę i nie trzeba się z nim szarpać o poprawki plus taki, który zrobi dobrze to czego nie widać i klienta nie oszuka. Tej części usługi ktoś "zielony" kompletnie sprawdzić nie może, pierwszej po części również nie. Także kolego Miliron zostaw dobre rady tym którzy je mają. Z pewnością kupujesz w pierwszym lepszym sklepie to co ci potrzebne, bo przecież masz gwarancję ale lubisz też wyzwania. Cuberider pracuje w jednym z łódzkich sklepów i raczej z moich dotychczasowych z nim kontaków wynika że to miły i kompetentny człowiek. Może zagadaj do niego.
Miliron Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 zostaw dobre rady tym którzy je mają. Tobo Aktualnie nie ma w Łodzi za wiele serwisów gdzie można się zgłosić ... Każdy z nich poradzi sobie z przygotowaniem roweru do sezonu. Rafał (cuberider) pracuje w cykliście na ul.Kilińskiego można oczywiście wymienić kilka innych osób i serwisów. Kolejno Cyklista na Czarnkowskiej, Pan Kasiński(czynny kolarz) na ul Legionów, Pan Pacholec (były kolarz)na ul.Kilińskiego, Łukasz Bikemia ul. Wydawnicza, Dynamo i ich kilku serwisantów na ul.Kilińskiego, Roweromaniak(prowadzi czynny kolarz) ul. Rzgowska, Hemat ul. Rzgowska, Sprint(prowadzi czynny kolarz) ul. Kopernika,Tomek(czynny kolarz) z MaxxBike ul. Narutowicza, Radek(specjalista od trialu) Xbike ul.Radwańska. FrShop (same spece od ciężkiej jazdy)ul.Frańciszkańska. Inne serwisy w łodzi to wspomniane "szopy" Z góry przepraszam jeśli kogoś wartego polecenia zapomniałem
tobi125 Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Podepnę się pod temat. A co myślicie nt. serwisu w Exim- Bike ? Mają tam spory wybór towaru ale zastanawiałem się na jakim poziomie pracuje tam serwis??
Nrv Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Ja polecam serwis przy Piasta na Puszkina (Wejście od szczytu budynku). Przed oddaniem bike'a można pogadać i wszystko ustalić a przy odbiorze konkretne info co zostało zrobione, czy było coś "extra".
Agressiva Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 A ja mogę polecić serwis Gold Sport na Kopernika 33, Maxx Bike na Narutowicza przy ul. Wschodniej i chyba najstarszy serwis jaki znam - na Kilińskiego przy Nawrot Teraz na pewno dużo osób rzuciło się na serwisowanie rowerów także mogą być problemy z terminami - tzn odbiór roweru z serwisu może być przesunięty o kilka dni.
rebel Napisano 6 Marca 2012 Napisano 6 Marca 2012 Ten Gold sport niemalże dostał tutaj bana, a zwłaszcza fajansiarz z wąsami, który usiłuje tam pracować, także chyba nikogo tu do nich nie przekonasz. Ja niezmiennie polecam ekipe ze Rzgowskiej 145.
alkor Napisano 10 Marca 2012 Napisano 10 Marca 2012 Oj, ja Gold Sport stanowczo odradzam. Za to polecam p. Kudrę na Legionów:)
rebel Napisano 11 Marca 2012 Napisano 11 Marca 2012 U Kudry kupiłem swojego pierwszego mtb, Diamond Back'a - jakieś 20 lat temu. Byłem u niego kilkanaście razy i nigdy ode mnie kasy nie wziął za serwis, ja tak nie lubie spraw załatwiać, więc już nie jeżdżę do niego. BTW bardzo sympatyczny gość z ogromną wiedzą, dla którego kolarstwo to pasja.Polecam!!!
killy9999 Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 Brat zachwalał pana Pacholca. Podobno rower po przeglądzie był lepiej wyregulowany niż po kupnie.
szpenio Napisano 19 Kwietnia 2012 Napisano 19 Kwietnia 2012 Ten Gold sport niemalże dostał tutaj bana, a zwłaszcza fajansiarz z wąsami, który usiłuje tam pracować, także chyba nikogo tu do nich nie przekonasz. Ja niezmiennie polecam ekipe ze Rzgowskiej 145. mówisz o fajansiarzu młodym czy serwisancie?
rebel Napisano 20 Kwietnia 2012 Napisano 20 Kwietnia 2012 mówisz o fajansiarzu młodym czy serwisancie? Młody jeszcze nie za bardzo ogarnia temat ale sie stara - i to idzie mu na plus. Grubawy i niski serwisant to widzę, że jest taki trochę "murarz, tynkarz, akrobata", latem rowery zimą narty a w międzyczasie motorowery i helikoptery. Generalnie podpadł mi ten kolo z wąsami - co nosi się jak szef tego sklepu i wszystkich ustawia, łącznie z klientami.Plusem tego sklepu jest to, że jak płacisz gotówką to możesz wytargować ładny rabat. Kupowałem trekkinga Treka dla zony i cena była ponad 20% nizsza od tej z kartki i niższa od najtańszej oferty netowej. To jedyny plus tego przybytku, od tamtego czasu (2 lata)tam nie byłem może już wylali dziada.
Karola1 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Witam, Nie chcę tworzyć nowego tematu więc napiszę tu. Złamałam dziś szprychę w tylnim kole od strony kasety wiecie może gdzie szybko mogę to naprawić?
alkor Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Szybo i dobrze- Kudra. U niego z małą rzeczą można załatwić od ręki, w innych serwisach teraz praktycznie tylko na zapisy- taki okres.
Karola1 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Szybo i dobrze- Kudra. U niego z małą rzeczą można załatwić od ręki, w innych serwisach teraz praktycznie tylko na zapisy- taki okres. Dorze znalazłam: Jan Kudra Łódź ul.Żeligowskiego 3/5 (42) 634-20-39
alkor Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Przy Żeligowskiego- Legionów(bodaj 86) tu masz numer telefonu-501 310 587.
Karola1 Napisano 4 Maja 2012 Napisano 4 Maja 2012 Przy Żeligowskiego- Legionów(bodaj 86) tu masz numer telefonu-501 310 587. Dzięki za pomoc, juro będę telefonować.
goldie77 Napisano 11 Czerwca 2012 Napisano 11 Czerwca 2012 Ten Gold sport niemalże dostał tutaj bana, a zwłaszcza fajansiarz z wąsami, który usiłuje tam pracować, także chyba nikogo tu do nich nie przekonasz. Ja niezmiennie polecam ekipe ze Rzgowskiej 145. Roweromaniak ? kupiłem u nich 1 rower i 2 serwisowałem - rowery zawsze szły jak burza - ciężko z terminami - bo oni tam teraz maja ruch taki że o matko - ale solidni są jak cholera. Myślałem że w moim rowerze zębatki, łańcuch i cała masa rzeczy na wymianę a oni... tylko klocki, przesmarowali, naoliwili - i rower dzida i nie zdzierają kasy.
Mod Team Pixon Napisano 12 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2012 W tej chwili to wszędzie na serwisach jest kocioł Nie myl roweromaniaka ze Rzgowskiej z goldsportem, to są zupełnie inne sklepy
goldie77 Napisano 12 Czerwca 2012 Napisano 12 Czerwca 2012 2i nie nie Broń Boże - Golda nie mylę - tylko napisałem że skoro polecasz Rzgowską 145 - to to jest właśnie RoweroManiak prawda ? I tam jest cudnie :) :)
Mod Team Pixon Napisano 12 Czerwca 2012 Mod Team Napisano 12 Czerwca 2012 Fama niesie, ze jest tam ok. Ja się nie wypowiadam, bo byłem tam zaledwie raz.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.