Skocz do zawartości

[serwis] przed sezonowy przegląd

vismanio

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Myślę że takie najprostsze rzeczy mógłbyś zrobić sam. Zaoszczędzić przy tym kasę a i satysfakcja była by nie mała :)

Napisano

Ogolnie chodzi mi tu o moego brata bo mówił żebym sie na forum podpytał bo on zabardzo nie zna sie na roweruch i chciał oddać do serwisu

Napisano

Zaprowadź do najbliższego Ci serwisu(budek, szop i garaży nie zaliczam do serwisów). Zrobią źle ?! Reklamuj :) Prosta sprawa :)

To BARDZO trafiona rada, a chyba takiej się autor tematu nie spodziewa, liczył na coś bardziej "przyziemnego" - dobry serwis to taki, który wykona usługę i nie trzeba się z nim szarpać o poprawki plus taki, który zrobi dobrze to czego nie widać i klienta nie oszuka. Tej części usługi ktoś "zielony" kompletnie sprawdzić nie może, pierwszej po części również nie.

Także kolego Miliron zostaw dobre rady tym którzy je mają.

Z pewnością kupujesz w pierwszym lepszym sklepie to co ci potrzebne, bo przecież masz gwarancję ale lubisz też wyzwania.

Cuberider pracuje w jednym z łódzkich sklepów i raczej z moich dotychczasowych z nim kontaków wynika że to miły i kompetentny człowiek. Może zagadaj do niego.

Napisano
zostaw dobre rady tym którzy je mają.

Tobo Aktualnie nie ma w Łodzi za wiele serwisów gdzie można się zgłosić ... Każdy z nich poradzi sobie z przygotowaniem roweru do sezonu. Rafał (cuberider) pracuje w cykliście na ul.Kilińskiego można oczywiście wymienić kilka innych osób i serwisów. Kolejno Cyklista na Czarnkowskiej, Pan Kasiński(czynny kolarz) na ul Legionów, Pan Pacholec (były kolarz)na ul.Kilińskiego, Łukasz Bikemia ul. Wydawnicza, Dynamo i ich kilku serwisantów na ul.Kilińskiego, Roweromaniak(prowadzi czynny kolarz) ul. Rzgowska, Hemat ul. Rzgowska, Sprint(prowadzi czynny kolarz) ul. Kopernika,Tomek(czynny kolarz) z MaxxBike ul. Narutowicza, Radek(specjalista od trialu) Xbike ul.Radwańska. FrShop (same spece od ciężkiej jazdy)ul.Frańciszkańska. Inne serwisy w łodzi to wspomniane "szopy" ;) Z góry przepraszam jeśli kogoś wartego polecenia zapomniałem ;)

Napisano

Podepnę się pod temat. A co myślicie nt. serwisu w Exim- Bike ? Mają tam spory wybór towaru ale zastanawiałem się na jakim poziomie pracuje tam serwis??

Napisano

Ja polecam serwis przy Piasta na Puszkina (Wejście od szczytu budynku). Przed oddaniem bike'a można pogadać i wszystko ustalić a przy odbiorze konkretne info co zostało zrobione, czy było coś "extra".

Napisano

A ja mogę polecić serwis Gold Sport na Kopernika 33, Maxx Bike na Narutowicza przy ul. Wschodniej

i chyba najstarszy serwis jaki znam - na Kilińskiego przy Nawrot

Teraz na pewno dużo osób rzuciło się na serwisowanie rowerów także mogą być problemy z terminami - tzn odbiór roweru z serwisu może być przesunięty o kilka dni.

Napisano

Ten Gold sport niemalże dostał tutaj bana, a zwłaszcza fajansiarz z wąsami, który usiłuje tam pracować, także chyba nikogo tu do nich nie przekonasz. Ja niezmiennie polecam ekipe ze Rzgowskiej 145.

Napisano

U Kudry kupiłem swojego pierwszego mtb, Diamond Back'a - jakieś 20 lat temu. Byłem u niego kilkanaście razy i nigdy ode mnie kasy nie wziął za serwis, ja tak nie lubie spraw załatwiać, więc już nie jeżdżę do niego. BTW bardzo sympatyczny gość z ogromną wiedzą, dla którego kolarstwo to pasja.Polecam!!!

• 2 tygodnie później...
  • 4 tygodnie później...
Napisano

Ten Gold sport niemalże dostał tutaj bana, a zwłaszcza fajansiarz z wąsami, który usiłuje tam pracować, także chyba nikogo tu do nich nie przekonasz. Ja niezmiennie polecam ekipe ze Rzgowskiej 145.

mówisz o fajansiarzu młodym czy serwisancie?

Napisano

mówisz o fajansiarzu młodym czy serwisancie?

Młody jeszcze nie za bardzo ogarnia temat ale sie stara - i to idzie mu na plus. Grubawy i niski serwisant to widzę, że jest taki trochę "murarz, tynkarz, akrobata", latem rowery zimą narty a w międzyczasie motorowery i helikoptery. Generalnie podpadł mi ten kolo z wąsami - co nosi się jak szef tego sklepu i wszystkich ustawia, łącznie z klientami.Plusem tego sklepu jest to, że jak płacisz gotówką to możesz wytargować ładny rabat. Kupowałem trekkinga Treka dla zony i cena była ponad 20% nizsza od tej z kartki i niższa od najtańszej oferty netowej. To jedyny plus tego przybytku, od tamtego czasu (2 lata)tam nie byłem może już wylali dziada.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Witam,

Nie chcę tworzyć nowego tematu więc napiszę tu. Złamałam dziś szprychę w tylnim kole od strony kasety wiecie może gdzie szybko mogę to naprawić?

Napisano

Szybo i dobrze- Kudra. U niego z małą rzeczą można załatwić od ręki, w innych serwisach teraz praktycznie tylko na zapisy- taki okres.

Napisano

Szybo i dobrze- Kudra. U niego z małą rzeczą można załatwić od ręki, w innych serwisach teraz praktycznie tylko na zapisy- taki okres.

Dorze znalazłam:

Jan Kudra

Łódź ul.Żeligowskiego 3/5

(42) 634-20-39

Napisano

Przy Żeligowskiego- Legionów(bodaj 86) tu masz numer telefonu-501 310 587.

Dzięki za pomoc, juro będę telefonować.

• 1 miesiąc temu...
Napisano

Roweromaniak ?

kupiłem u nich 1 rower i 2 serwisowałem - rowery zawsze szły jak burza :) - ciężko z terminami - bo oni tam teraz maja ruch taki że o matko - ale solidni są jak cholera. Myślałem że w moim rowerze zębatki, łańcuch i cała masa rzeczy na wymianę a oni... tylko klocki, przesmarowali, naoliwili - i rower dzida :)

i nie zdzierają kasy.

• Mod Team
Napisano

W tej chwili to wszędzie na serwisach jest kocioł ;)

Nie myl roweromaniaka ze Rzgowskiej z goldsportem, to są zupełnie inne sklepy :P

Napisano

2i

nie nie Broń Boże - Golda nie mylę - tylko napisałem że skoro polecasz Rzgowską 145 - to to jest właśnie RoweroManiak prawda ? :)

I tam jest cudnie :):) :):)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...