Skocz do zawartości

[amortyzator]Kupno regulatora naprężenia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Otóż mam problem. Myślałem nad wymianą armoa Sr Sontour XC 60 lecz zaleję go olejem i tutaj moje pytanie do was. Na necie nigdzie nie znalazłem. Czy można do tego amorka dokupić regulator naprężenia. Bo po ostatnim demontażu (amort był spisany na straty) uszkodziły się regulatory. Lub czy to można w ogóle gdzieś kupić aby pasowało do mojego roweru ? Na allegro szukałem - nie ma, na necie też..

Napisano

Może u dystrybutora coś się znajdzie, ale gdy pytałem o korki do XCM, to była połowa wartości widelca. Gra nie warta świeczki, tym bardziej, że to praktycznie żadna regulacja. Jeżeli nie są doszczętnie zniszczone, nie szukaj nawet, nie opłaca się.

Napisano

W sumie o regulacje mi nie chodzi. Tylko teraz próbuję jakoś dostać się do środka widelca i praktycznie z korków nic nie zostało. Rozchodzi mi się jedynie o zatkanie tych "dziur" aby mi się nie lała woda jak będzie pada deszcz czy inne rzeczy jak piasek itp. (i tak jeżdżę zawsze na najmiększym amorze)

• Mod Team
Napisano

Lepiej byś na tym wyszedł jak byś go zaślepił albo zrobił samemu na zwykłej śrubie, no ale to jednak wymaga podstawowych narzędzi.

Napisano

Udało mi się dostać do amora, lecz teraz pozostaje sprawa tych "zaślepek" muszę coś tam wstawić bo podczas uginania amora będzie samoczynnie sprężyna wypadać. O i mam jeszcze pytanie ws. oleju. Jaki kupić najlepiej olej i zalać amora ?

• Mod Team
Napisano

Jak chcesz zalewać olejem to hmm no stosunkowo żadkim zeby dobrze sie w środku chlupało ale tez nie bez przesady zeby za szybko nie spływał.

Napisano

Nie będę zaśmiecać forum i tworzył nowego wątku więc tutaj napiszę. Jakiś czas temu wymieniałem korbę w rowerze i od tego czasu mam problem, ponieważ nie da się przeżuć na największą tarczę. I tutaj nie wiem czy to od lewej manetki, ponieważ gdy chcę się wrzucić na wyszczy bieg to nie da rady jej ruszyć oraz nie odbija czy to jest coś od przerzutki przedniej ? Korba została wymieniona na taką samą, więc zbytnio nie wiem w czym tkwi problem :/.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...