wszoltysik Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Czyli jesli chcesz rower dla emeryta do spokojnej jazdy albo na niedzielne wycieczki to B3, jesli chcesz pojezdzić troche ostrzej i ambitniej to B6 a rozmiar dobierasz do wzrostu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszma Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Czyli jesli chcesz rower dla emeryta do spokojnej jazdy albo na niedzielne wycieczki to B3, jesli chcesz pojezdzić troche ostrzej i ambitniej to B6 a rozmiar dobierasz do wzrostu To jak w koncu z tym amorem? Wytrzyma moje przeloty rzedu 200-300km miesiecznie z czego 80% to bedzie miasto? Moja jazda moze nie tyle co emerycka ale tez i nie wyscigowa. Srednia 20km/h Rozumiem ze osprzet b3 podstawowy mi wystarczy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość voytec Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 Do rekreacyjnej jazdy głównie po mieście zdecydowanie wystarczy. rozmiar dobierasz do wzrostu To jest największy problem tych leveli. B6 w rozmiarze L odpowiada 19" a B3 w rozmiarze L jest o rozmiar większa (20")przez co dobór pod względem wzrostu może być utrudniony. Sprzętowo B3 jest ok ale jeśli rozmiarem kicha to lepiej poszukać czegoś u innego producenta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszma Napisano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 29 Kwietnia 2012 naprawdę żaden z tych rowerów się nie nadaje, zarówno w kwestii geometrii jak i wytrzymałości Miałem wczoraj okazję oglądać B6 na żywo i dzięki słabemu amortyzatorowi i hamulcom uważam, że to jest rower do maksymalnie 75-80kg Przedni hamulec szarpie co w połączeniu z jego całkowitym brakiem sztywności sprawia, że jazda przez cięższe osoby jest daleka od komfortowej Podpowiedz w ktorym sklepie stoi w Warszawie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Konr4d Napisano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 30 Kwietnia 2012 (edytowane) Podpowiedz w ktorym sklepie stoi w Warszawie? Na 100% wiem, że jest w Jabłonnie tutaj masz mapkę http://rowertak.pl/Salon-Rowerowy-Jablonna-RowerTak-pl-cabout-pol-13.html Edytowane 30 Kwietnia 2012 przez Konr4d Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszma Napisano 7 Maja 2012 Udostępnij Napisano 7 Maja 2012 Jednak mimo wszystko wybrałem czołg ze stajni Krossa numer boczny B3 Po pierwszych 30km 50/50 las/miasto wrażenia pozytywne. Dzięki za wszystkie sugestie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi