claas86 Napisano 27 Marca 2012 Napisano 27 Marca 2012 W pzewodowej to wiem, że trzyma, ale jak się ma sprawa z bezprzewodową ? Tam dwie baterie muszą być i jak ich żywotność wygląda ?
Beskidek Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Ja stawiam na przewodowe, w sigmie dają na tyle dużo kabla, że założenie tego z paroma opaskami zaciskowymi to nie problem. Pozdrawiam, Szczęśliwy posiadacz Sigmy 1606L z kadencją ) PSS. Sensor Kadencji - 20zł, a usługi oddał(i oddaje) nieocenione!
claas86 Napisano 29 Marca 2012 Napisano 29 Marca 2012 Ja zdecydowałem się na Sigmę 1609 sts. Oczywiście nikt nie mógł napisać ile trzyma bateria, a w instrukcji jest wyraźnie napisane: "Bateria wytrzymuje około 365 dni* *- przy jednogodzinnym użytkowaniu w ciągu dnia". Rower będę miał na początku kwietnia ale oczywiście przetestowałem działanie licznika. Wszystko ładnie działa, tylko czemu po wyciągnięciu baterii wszystkie ustawienia i całkowity czas jazdy, zegar itp. się po prostu resetują na 0 ???? Przecież wyraźnie napisane w instrukcji, że urządzenie ma wbudowaną pamięć i że pozwala to na wymianę baterii bez utraty danych. Czemu mi się zeruje wszystko ? Pomocy
analog82 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Ja zdecydowałem się na Sigmę 1609 sts. Oczywiście nikt nie mógł napisać ile trzyma bateria, a w instrukcji jest wyraźnie napisane: "Bateria wytrzymuje około 365 dni* *- przy jednogodzinnym użytkowaniu w ciągu dnia". Rower będę miał na początku kwietnia ale oczywiście przetestowałem działanie licznika. Wszystko ładnie działa, tylko czemu po wyciągnięciu baterii wszystkie ustawienia i całkowity czas jazdy, zegar itp. się po prostu resetują na 0 ???? Przecież wyraźnie napisane w instrukcji, że urządzenie ma wbudowaną pamięć i że pozwala to na wymianę baterii bez utraty danych. Czemu mi się zeruje wszystko ? Pomocy ODO takze sie resetuje? Co do wytrzymalosci baterii to chyba ciutke przesadzili, jest to dosc nieprecyzyjne okreslenie. Na to wplywa rozmiar kola oraz srednie predkosci, bo ma najwiekszy wplyw na prace nadajnika. Moze podane wartosci podaja dla kola 29" ze srednimi predkosciami 15km/h, bo na nowkach bateriach mi wytrzymaly maks. 3kkm przy srednich ok 20-21km/h (kolo 26"), czyli ok.150 roboczogodzin. Mozliwe ze jazda przy mrozie tez miala na to wplyw, ale chyba nie az taki.
claas86 Napisano 30 Marca 2012 Napisano 30 Marca 2012 Już dostałem odpowiedź. W pamięci zostaje tylko przebieg całkowity, ale też nie można zbyt długo wymieniać baterię, bo i to może zniknąć. Także sprawa rozwiązana.
Dworniok Napisano 30 Marca 2012 Autor Napisano 30 Marca 2012 Ja swojego z LIDLA już oddałem. :pp Przyczyną był, jakiś niewymiarowy czujnik i felerny magnes, które przekręcał się na szprychach
Dworniok Napisano 31 Marca 2012 Autor Napisano 31 Marca 2012 No myślałem, że jakiś lepszy będzie, a tu LIPA. Ale dobrze, że bez problemu oddali pieniądze, zawsze mogli mieć jakiś problem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.