szymoniasty Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Witam Wszystkich! Chciałbym usłyszeć wasze opienie na temat tych dwóch rowerów. Interesuje mnie, który ma lepsze amortyzatory, zawieszenie, osprzęt i który lepiej sprawdzi sie w charakterze Enduro czyli podjazdy, zjazdy, niewielkie skoki Pierwszy raz chcialbym postawic na rower tego typu dlatego potrzebuje waszej pomocy. Dzięki ) TREK ROWERY GORSKIE,SZOSOWE, TREKINGOWE 2011 Trance X 4 (2012) - rowery | Rowery Giant - szosowe, górskie, damskie, rekreacyjne, dziecięce, ramy rowerowe, akcesoria rowerowe. | Polska
blackiwan Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 zdecydowanie Trek, Giant w takiej cenie i konfiguracji to chyba jakiś żart.
szymoniasty Napisano 2 Marca 2012 Autor Napisano 2 Marca 2012 zdecydowanie Trek, Giant w takiej cenie i konfiguracji to chyba jakiś żart. Z tego co się zorientowałem to dużym atutem Gianta jest zawiesznie Maestro. Domyślam się, że w Treku tego nie znajdę ale czy to jest przekonujący argument do Gianta?
szymoniasty Napisano 2 Marca 2012 Autor Napisano 2 Marca 2012 a może reign ? Chciałbym ale budżet ograniczony
darfinno Napisano 2 Marca 2012 Napisano 2 Marca 2012 Najlepiej będzie jak się przejedziesz na obu i sam ocenisz. Jako użytkownik tego Gianta mogę powiedzieć, że jazda traile na tym rowerze to czysty Fun. Jest Mega stabilny, świetnie się prowadzi, wybacza błędy. Maestro daje rade i rowerem tym bez problemu podjedziesz i zjedziesz, dropy tez wchodzą w grę, ale niewielkie bo to nie rower DH.O Treku się nie wypowiem bo nie jeździłem a tabelkami nie ma co się sugerować, trzeba się przejechać.Przez lata miałem Hardtaile Treka i muszę powiedzieć ze ramy ma super.Dostaniesz od Treka dożywotnią gwarancje na ramę jakbyś złamał;-). Giant chyba tylko 5 lat daje.. pozdrawiam.
MonoVan Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 może jakiś reign z 2010? Pamiętam jak też po 5.5k były i to lepiej wyposażone od tego trance. Generalnie trance nie nadaje się do skoków, jednak możesz przez to uszkodzić ramkę, a z gwarą to wiesz jak jest
maroko777 Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 http://www.zuchlinski-sklep.com.pl/GIANT-REIGN-2-rozmiar-M%283,,529%29.aspx bardzo dobra cena, wyposażenie i możliwości
Obes Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Obydwa rowery sa godne uwagi wybór wcale nie jest prosty, zawieszenie Treka wcale nie jest gorsze niż Gianta, obydwa w terenie sprawiają się bardzo dobrze, o wyborze można zdecydować po jeździe próbnej po wychwyceniu różnic w prowadzeniu roweru (nie wiadomo który będzie Ci bardziej odpowiadał) a nie na podstawie opinii z internetu. Do tego czy jesteś pewny , że ten kaliber Ci nie wystarczy ? Regina jest nieco mniej uniwersalna ...
Sol Napisano 3 Marca 2012 Napisano 3 Marca 2012 Otóż to. Po pierwsze nie ma lepszego zawieszenia, tylko takie które bardziej pasuje. Po drugie ABP wcale nie jest gorsze niż Maestro. Po trzecie Trek wygrywa osprzętem. BTW, Fuel zdobył tytuł ścieżkowca roku 2010 według WhatMountainBike. Co do reginy, można o niej pomyśleć jeżeli autor chce jeździć AM/enduro. Ale co autor chce jeździć to nie wiemy.
darfinno Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 2i a Według MBR w 2011 to Giant trance x był fulem roku :http://www.mbr.co.uk...trance-x4-1295/ tutaj inna opiewająca w zachwyty recka: http://4.bp.blogspot...-25-34%2BPM.png a tutaj coś z rodzimego podwórka: http://bikeboard.pl/...t&g=13&art=4096 W większości pism branżowych Giant zebrał bardzo wysokie oceny, ale tak jak napisałem wcześniej trzeba się przejechać aby się samemu przekonać:-)
Mod Team Pixon Napisano 4 Marca 2012 Mod Team Napisano 4 Marca 2012 5 letnia gwarancja na ramę, czy aby na pewno Reklamacja ramy Giant Trek wygrywa osprzętem Tylko wszyscy wiemy, ze osprzęt z czasem się zużywa i się go wymieni a serce roweru czyli rama pozostaje z nami najdłużej. Ani mi za Trekiem, ani za Giantem. Na żadnym nie jeżdżę.
Sol Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Jasne - tylko, że chodziło o porównanie modeli z linków. Jeżeli w tej samej cenie mam sprężynowy widelec i jakiś noname damper, a w drugim Recona i RP2 to nie mam pytań. Co do Treka, najlepiej celować w modele z DRCV, ale te w 2011 zaczynały się od Ex8, więc sporo nad budżetem.
Obes Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 Niestety w tym wypadku tylko jazda w trudniejszym technicznie terenie na każdym z modeli dała by odpowieź na pytanie " "który mi bardziej podejdzie" o żadnej przewadze technicznej czy przewadze systemu zawieszenia każdej z ram raczej pisać nie można.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.