Skocz do zawartości

[4000] MTB dla kobiety

Rekomendowane odpowiedzi

obes>

tak właśnie myślałem ...

/ w tzw. międzyczasie dostałem odpowiedź od Radona odnośnie wysokości o która pytałem ... z odpowiedzi wynika, że po konsultacji z działem kompletacji rowerów jedyny wymiar jaki są mi w stanie podać to od ziemi do spodu suportu ... i to nie dokładnie - cytuję:

"i asked in our assembly hall for the meassures that you need.

I just got the information that in general for MTB´s it´s form the ground to the bottom bracket it´s a meassure form 25 cm - 27 cm....

That´s all the information i can tell you."

Szczerze mówiąc jestem mocno zawiedziony taką obsługą - rowery sprzedają wyłącznie wysyłkowo, a nie są w stanie podać wymiarów ramy ... Jak z ew. gwarancją problemy będą podobne to ja tego nie widzę ;-)

Miał ktoś jakieś doświadczenia w tej materii z ta firmą ?

Pozwolę podłączyć się do tematu. Tez szukam czegoś dla kobiety

Rower będzie widział prawdziwe góry.

http://www.sportpoin...green-2011.html

http://www.rowerymer...wer-merida.html

Ta merida ma duży skok widelca i nietypowa geometrie, nawet jeśli to przekłada sie jakoś na komfort kosztem osiągów to nie ma większego znaczenia. Grunt zeby była frajda z jazdy

Myślice ze rama 17" będzie dobra dla dziewczyny o wzroście 173 ?

Pozdrawiam

No cytuje sam siebie :-)

Dzięki forum rowerek wyrwany za cenę ramy, amorka i jednego koła hehe ! :-) Rocznik 2011 . Jest świetny jak na pierwsza porządną maszynkę. Nietypowa geometria wyjątkowo podpasywała kobiecie.

Dzięki za pomoc

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

wybór mi się zawęził:

- ZR Lady 6.0 - koszt z przesyłka ~3600

- CUBE Access WLS SL - w sklepie internetowym 4000 ale z pełną polską gwarancją (cennikowo 4600 więc w sklepie stacjonarnym pewnie nie mniej niż 4350)

Cube ma nieco lepsze wyposażenie - co sprowadza się do:

- lepszych piast: XT wobec M525 w Radonie;

- przedniej przerzutki: SLX wobec FD-M590;

- manetki: SLX wobec SL-M591;

- innych opon (Schwalbe Racing Ralph Kevlar Triple Compound 2.25 wobec Schwalbe Nobby Nic w Radonie)

Wagowo powinny być porównywalne biorąc pod uwagę iż Cube podaje 11,9kg dla 13" ramy a Radon 12,2kg dla 15" ...

Odpowiedź chyba jest jasna. Cube ;)

też tak żonie mówię - potrzebowałem / potrzebuję Waszego wsparcia bo Radon ma - uwaga - lepszą kolorystykę ;-))

PS choć nie bez znaczenia pozostaje iż Radon jest odrobinę dłuższy - a przede wszystkim prawdopodobnie o 1cm niższy - prawdopodobnie bo Radon niestety nie jest w stanie podać dokładnych wymiarów ... ale jeśli są podobnie do Cuba konstruowane to taka powinna być różnica ... no ale nie jest to różnica dyskwalifikująca - ot byłby ciut wygodniejszy ;-)

Walcz i się nie daj. Moje dziewcze po półtora roku w końcu stwierdziło, że ma dobry rower i teraz da się za niego pokroić. Wcześniej miał "tandetne babskie malowanie", "jakoś dziwnie wygiętą ramę" i w ogóle największa jego wadą było to, że nie przypominał męskiego górala z ramą 20".

To jest zasadniczo temat na jakiś doktorat, że nam się dostaje przedłużaniem penisa, gdy kupimy lepsze auto czy drogi rower, ale zaproponuj takiej samochód, którym będzie potrafiła zaparkować albo rower specjlanie dla niej zaprojektowany. Można otworzyć notatnik, odpalić stoper i zacząć zliczać "kontrargumenty"...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...