Skocz do zawartości

[obręcz] nawiercenie obręczy

szewczykluk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam co sądzicie o nawierceniu obręczy tzn jest otwór na presta a chce przewiercić na samochodowy - czy wpłynie to na wytrzymałość obręczy w jakimś dużym stopniu?dzięki

Napisano

Jaka to obręcz? Jeśli to jakaś mega wyjaltowiona to nie polecam,ale jak to jest 'klocek', który ileśtam waży i nie jest ulltra wąski, to czemu nie/? ;)

Napisano

Nic się nie stanie, różnica wielkości otworów jest tak mała że nie wpływa to na wytrzymałość. Tylko pamiętaj o dokładnym wybraniu wiórów i dobrym ogratowaniu otworu.

Napisano

Powiększenie otworu osłabia obręcz, ale ma to znaczenie tylko przy najwęższych i najdelikatniejszych obręczach, w Twojej spokojnie możesz wiercić. Wiertło >9mm.

Napisano

Powiększenie otworu osłabia obręcz, ale ma to znaczenie tylko przy najwęższych i najdelikatniejszych obręczach, w Twojej spokojnie możesz wiercić. Wiertło >9mm.

wiertło 9mm za duze;), idealnie spasowało 8 mm, robota prosta ;) tylko faktycznie na wolnych obrotach

• Mod Team
Napisano

Moim skromnym zdaniem spokojnie mozesz rozwiercić otwór. Ja mialem a nawet ciagle gdzies mam koło na obreczy w której ktoś można by rzec troglodycznymi metodami powiększał otwór na wentyl nie wiem w jakim celu bo był szeroki ale fakt jest taki ze dziura była taka ze palec mogłem spokojnie wsadzić, lekko popękane bylo w tym miejscu ale koło wytrzymało moją jazde bez dalszych uszczebków wiec smiem twerdzić ze to ma znikomy wpływ na powolna biodegradacje obreczy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...