Skocz do zawartości

[Bagażnik] jakich używacie bagażników ?

krossno

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam ! Postanowiłem kupić bagażnik dachowy i zastanawiam się jaki system mocowania roweru wybrać. Z tego co widzę najpopularniejszy jest sytem mocowania na dwa koła i dolna rurę ramy z całą gamą wersji producentów i szczególików technicznych. Mnie zainteresował system mocowania roweru ze ściągnietym przednim kołem, tylko nigdzie nie mogę znaleźć takiego bagażnika, i nie wiem jak to wygląda w praktyce. Wydaje mi się, że dzięki takiemu mocowaniu rower jest stabilniejszy ? tylko czy mogę założyć na niego widelec z hamulcem tarczowym ??

Jeżeli ktoś używa takiego bagażnika będę wdzięczny za jego zdjęcie albo skan schematu, instrukcji, wymiary itp. - dałbym sobie do zrobienia. Poczta: mjr.scot@poczta.onet.pl Dzięki !!

Napisano

W bagaznikach Thule zacisk tarczy nie bedzie problemem - jak widac na fotce

gora49ta.th.jpg

zreszta nie powinien byc przy zadnym tego typu - montowanie bez kola - bo niby dlaczego mial by byc :blink: , ale ... zdecydowales sie juz na dach ??

Ja uzywam dokladnie identycznego jak ten

thule5ua.th.jpg

i spisuje sie swietnie - ma mozliwosc regulacji ustawienia kata miedzy ramionami i dzieki temu bez problemu pasuje do sedana i hatchbacka - plus zalozenie go to jest kwestja pieciu minut - polecam :)

Napisano

Ma może ktoś jakiś link do (sprawdzonego)bagażnika na tył na 2 rowery. Ja mam dachowy na dwa(montowanie klasvczne) i nie widzę różnicy pomiędzy tym klasycznym a tym podpinanym do przednich widełek...

Napisano

No ja też rozważam zakup i jak na razie opcja Bartosza najbardziej mi odpowiada. Jak ktoś ma linki do jakiś ciekawych ofert cenowych to poprosze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...