szewczykluk Napisano 1 Marca 2012 Napisano 1 Marca 2012 Witam - czy konserwujecie swoje piasty?i łożyska w nich?jeśli tak - to jakich używacie smarów i co możecie polecić?dzieki
detonator Napisano 1 Marca 2012 Napisano 1 Marca 2012 Czy to kulki, czy to maszyny, dbać warto. Smar np. Finish, Motorex albo zwykły ŁT. Ogólnie, to tematów już takich było sporo....
speq Napisano 1 Marca 2012 Napisano 1 Marca 2012 Rozkręcasz, odtłuszczasz, nakładasz smar i po sprawie. A jaki? Do łożysk tocznych i będzie ok Rozkręcałem swoją piastę LX z tyłu po 10kkm i miała jeszcze nieprzepracowany smar w środku. A więc uszczelnienie było OK. Co nie zmienia faktu, że warto raz w roku, raz na dwa lata zaglądnąć do środka.
szewczykluk Napisano 1 Marca 2012 Autor Napisano 1 Marca 2012 a czy można stosować smar do łancucha np rohloff??
detonator Napisano 1 Marca 2012 Napisano 1 Marca 2012 Nie bardzo, bo jest za rzadki. Konieczny jest smar stały..
szewczykluk Napisano 1 Marca 2012 Autor Napisano 1 Marca 2012 hmm mam biały półtłusty wurth do zawiasow samochodowych
Dolat Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 hmm mam biały półtłusty wurth do zawiasow samochodowych Myślę, że może się nadać, aczkolwiek ja osobiście używam ceramicznego FinishLine'a http://allegro.pl/smar-finish-line-ceramic-grease-do-lozysk-60g-i2123498315.html. Co prawda jest dość drogi ale nie trzeba tak często smarować, a łożyska chodzą idealnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.