Skocz do zawartości

[rower] Kross level a2 2011 / v brake - a może coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Czy jest jakakolwiek różnica między rowerem Kross level a2 2011 a rowerem Kross level a2 2011 v-brake ?

Cena katalogowa róźni się o 17 zł , więc nie wiem czy róźnią się tylko minimalnie kolorem lakieru ; ) a nie bardzo rozumiem co może znaczyć v brake.

pozdrawiam!

Co sądzicie o tych rowerach, których zastosowaniem będzie jazda po mieście ale także małe hopki , i jazda po korzeniach lasach itd - bez hardcoru. Jeśli nie te modele to inne sprawdzone propozycje w cenie MAX. 1500zł

(pisałem już podobny temat ale jednak mam wątpliwości więc przepraszam jeżeli urazi kogoś mój "double post' : )

Napisano

Nie patrz na ceny katalogowe tych a2'ek, a zwłaszcza 2011.

2011 rok można spokojnie kupić za 1300 zł. Cena katalogowa modelu z 2012r. to 1700zł, ja kupiłem w sklepie za 1500zł.

A jeśli jest napisane, że v-brake, to znaczy, że rower ma zwykłe hamulce v-brake. Jakby rower miał tarczówki to by było dopisane prawdopodobnie Disc.

A sam rowerek bardzo fajny, od siebie mogę polecić. Wersję czarną 2012r możesz obejrzeć w mojej galerii.

A różnicy pomiędzy tymi modelami to suport, opony i jeszcze jakieś tam małe szczególiki.

Jak bez hardcoru, tzn bez skakania (na amortyzatorze jest u mnie napisane mniej więcej coś takiego WARNING: DONT USE TO JUMPING FREERIDE, DOWNHILL) i nie wiadomo jak szybkich zjazdów po korzeniach to powinien być git.

Napisano

Jeżeli napisałeś tego posta tzn. że masz dostęp do internetu. W internecie są google. Tam masz wyjaśnione co to jest V-brake, zajrzyj też do FAQ. V-brake to taki typ hamulców. Pokaż linki do tych rowerów to powiemy czym się różnią. Jednak najprawdopodobniej różnica 17zł jest spowodowana wolnym rynkiem.

Napisano

@up

Kolego chyba od tego także jest forum prawda?

Od zadawania nawet prostych pytań. Dziękuję Ci za cenną uwagę dotyczącą informacji zamieszczonych na Google - w przyszłości zapewne skorzystam.

Level A2 V-Brake | Kross - Rower górski, rowery trekkingowe, rowery miejskie

Kross Level A2 - Sklep rowerowy Mudserwis

Ewentualnie inne modele?

Ładnie poszli z cenami do góry. 1400 za 2011, jeszcze pare dni temu na mudserwisie był za 1300.

Ten rower z 1 linku to jest to samo co ten z drugiego linku, tylko prawdopodobnie ta cena katalogowa obowiązywała w 2011r, teraz w sklepach są już spore przeceny.

Napisano

Nawet 1200 było na mudzie i wczoraj zaglądam ponownie i już cena podskoczyła ... Co poradzić w końcu sezon się zbliża.

Napisano

też właśnie się zastanawiam na kupnem tego bike'a, a moje pytanie to czy warto może dołożyć te parę pln do A3 lub A4 ??

jak jest różnica i czy warto w ogl czy po prostu brać tą A2

edit: za ile i gdzie da się kupić najlepiej rocznik 2011 (w jakich sklepach?)

Napisano

Nawet 1200 było na mudzie i wczoraj zaglądam ponownie i już cena podskoczyła ... Co poradzić w końcu sezon się zbliża.

ja zamierzam zakupić rower w mudserwisie i ceny skoczyły ale do 7 marca mają przyzwolenie szefa sprzedawać po starej cenie - trzeba tylko zagadać.

Napisano

też właśnie się zastanawiam na kupnem tego bike'a, a moje pytanie to czy warto może dołożyć te parę pln do A3 lub A4 ??

jak jest różnica i czy warto w ogl czy po prostu brać tą A2

edit: za ile i gdzie da się kupić najlepiej rocznik 2011 (w jakich sklepach?)

Nie wiem czy to ci jakoś pomoże ale za 1500-1600 chyba da rade znaleźć A2 z 2011 z tarczówkami . Sam się do takiego przymierzam, ale właśnie też wcześniej bez problemu szło znaleźć takiego nawet za trochę poniżej 1500 a teraz podrożały i jest już problem.

Napisano

kurde bo poniżej 1700zł nie umiem nic znaleźć tańsze, a przynajmniej ma tarczówki, ale to i tak za dużo.

Może ktoś wie gdzie w okolicach Katowic Rudy Śląskiej Chorzowa kupić taniej?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...