Skocz do zawartości

[piasty]Prośba o więcej info nt Giant Tracker i Giant Tracker Performance 2012

kosa23

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam dobrą cenę na Trance X 1 2012 i prawdopodobnie go kupię. Rower z założenia ma nie być modyfikowany, dlatego chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o piastach OEM, szczególnie o tylnej. Jeśli byłaby 350tka DT, jaka podobno bywała w Giantach '11, uspokoi mnie to.

Z góry dzięki za info.

• 2 tygodnie później...
Napisano

Cześć

Mam dobrą cenę na Trance X 1 2012 i prawdopodobnie go kupię. Rower z założenia ma nie być modyfikowany, dlatego chciałbym dowiedzieć się czegoś więcej o piastach OEM, szczególnie o tylnej. Jeśli byłaby 350tka DT, jaka podobno bywała w Giantach '11, uspokoi mnie to.

Z góry dzięki za info.

Niestety nie wiem nic na temat tych piast. Mam taką z przodu, ale jeszcze za krótko, aby cokolwiek powiedzieć.

Coś tam próbowałem kiedyś o nich znaleźć, ale najwyraźniej niewiele się udało.

Mam jednak inną kwestię...

Przymierzałeś się do niego lub podobnego?

Zwróć uwagę, że ten rower ma większą średnicę rury sterowej. Jeżeli będziesz chciał skorygować lekko geometrię, wymieniając mostek, to obecnie na rynku jest ich tyle co kot napłakał.

Ja m.in. z tego powodu się na niego nie zdecydowałem.

Ale skoro z założenia ma nie być modyfikowany to pewnie masz to przemyślane i jest to świadoma decyzja :)

PS To bardzo ładny rower ;)

Napisano

Kwestia gustu, ja akurat uważam, że rama nie jest zbyt ładna, ale ponieważ rower nie jest dla mnie, więc zbytnio mnie to nie martwi.

Ale małe sprostowanie, dla zainteresowanych - instalacja zwykłych (tzn o średnicy górnej części rury sterowej = 1 1/8'') widelca i mostka jest możliwa po prostu przez wymianę sterów, a konkretnie górnej miski. Dla chcącego więc nic trudnego ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...