Skocz do zawartości

[spodnie] Długie spodnie Endura XXL

balles

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

W związku z moimi planami zakupu długich spodni Endura (preferuje hummvee) i rozbieżnościami informacji uzyskanych ze sklepów.

Poszukuje informacji o faktycznych rozmiarach w pasie rozmiaru XXL spodni długich marki Endura.

Prosiłbym użytkowników spodni firefly, hummvee, singletrack w rozmiarze XXL o podanie realnych rozmiarów w pasie.

Na stronie endura.co.uk podają, że mają 112, w endurastore.pl podali na maila, że firefly mają 116, hummvee mają 123, a singletrack 106. Natomiast w centrumrowerowe.pl widnieje informacja, że hummvee mają 100. Najbliższy sklep 35 km ode mnie, w którym obecnie mają tylko firefly w rozmiarze xxl. Więc będę bardzo wdzięczny za zmierzenie swoich spodni.

Pozdrawiam

Tomek

Na pewno nie sugeruj się tabelą rozmiarów dostępną na stronie Endury - nie jest prawidłowa, gdyż różne modele różnią się nieco wymiarami.

Ja miałem kiedyś hummvee XXL, które w pasie miały ponad 120cm, tak więc sugerowałbym się danymi z EnduraStore - oni chyba sami mierzą rzeczy.

No wlasnie nie bardzo mierza. Mnie podeslali raz wymiary dokladnie takie jakie byly w katalogu Endury ktory dostalem z zamowionymi krotkimi Hummvee, ktore nota bene wlasnie z tego powodu byly za male i musialem wymieniac, jako ze wymiary katalogowe jak sie okazalo klamaly.

A jeszcze dodam ze jesli masz dlugie nogi (jestes wysoki) to Endura nie przewiduje swojej rozmiarowki na takich ludzi. Przy moich 190cm wzrostu nie znalazlem u nich ani jednego modelu spodni ktory mialby odpowiednia dlugosc nogawki.

Hummvee xl zakres w pasie to około 84 - 105 cm ( elatyczny ściągacz na całym obwodzie pasa )

Singletracki xxl, mam wersję krótką w pasie 96- 106 cm ( ściągacz jest tylko z tyłu po bokach paski do regulacji)

Z informacji jakie uzyskałem od teamu z Endurastore, żę rozmiarówka spodni Hummvee jest większa od Singletracków.

• 2 tygodnie później...

Panowie

Właśnie stoję przed zakupem ocieplacza/bielizny na nogi.

Do tej pory jeździłem w okresie kiedy było powyżej 18st więc zawsze były to spodenki krótkie i basta.

Obecnie planuję zacząć od +10 czyli teraz i jednak na nogi coś by się przydało. Nie kupię długich spodni bo to rozwiązanie na 2-3 tyg do momentu kiedy zrobi się faktycznie ciepło.

Potrzebuję rozwiązania na marzec + chłodne poranki i wieczory w lecie.

Opcja1

Dokupic do posiadanych spodenek kalesony i zakłądac je pod spód – tu trochę obawiam się dodatkowej warstwy pod pieluchą.

Opcja2

Zakupić porządne nogawki - np. Endury

http://endurastore.pl/ocieplacze_nog_fs260_pro_-_legwarmer,0,138.html

lub

http://endurastore.pl/ocieplacze_nogthermolite_legwarmers,0,122.html

I zakłądać jak jest taka temperature jak teraz ok +10st??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...