Skocz do zawartości

[koła] Komplet na obręczach Remerx Magic 7327 czy Crossride

krolikk

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Hej,

Składam nowy sprzęt i właśnie nadszedł moment kiedy muszę wybrać koła. Przejrzałem już najróżniejsze oferty i właściwie w tej chwili rozważam 3 opcje:

Crossride Disc - zakładam, że wybrałbym jakąś najnowszą wersję (pod tarcze na 6 śrub)

Piasty Novatec 711SB/712SB i obręcze Remerx Magic 7327.. nie wiem co to za cudo, ale jest lekka

Koła Novatec 711/712 Remerx Magic 7327 białe 26/ Super Comp 1554 - bikestacja.pl

Piasty Novatec 811SB/812SB obręcze jak wyżej i... najbardziej pasują mi te kolory :]

Koła Novatec 811/812/ Remerx Magic 7327 26"/ Competition 1636g - bikestacja.pl

Moja waga: 70-75kg. Przeznaczenie: głównie wielkopolskie szlaki i płaskie maratony. Czego oczekuję od kół: powinny być lekkie, a takie są zestawy z bikestacji, obawiam się tylko o jakość obręczy.

Jeśli powinienem dodać tu jeszcze jakieś szczegóły (np. pozostały osprzęt?) to proszę o info :)

• 3 miesiące temu...
Napisano

Zamówiłem właśnie dziś te koła z bikestacji. Będę chyba właśnie królikiem doświadczalnym - mało kto ma te obręcze a opinii 0 ;) Pojeżdżę na nich to Ci napiszę jak się sprawują :). Pozdrawiam.

Napisano

Mam niemal identyczny dylemat, bardzo podobne koła z bikestacji czy crossride. Czekam na opis wrażeń kiedy już złożysz i pojeździsz ;)

Napisano

mam dosłownie taki sam dylemat, ja wybieram miedzy:

crossride - tyle że są ciężkie

novatec 8xx + mavic 317/319 + dt competition waga  ok 1800

Novatec 811/812/ Remerx Magic 7327 26"/ Race 1618g Koła Novatec 811/812/ Remerx Magic 7327 26"/ Race 1618g - bikestacja.pl tyle że boje się że będą za delikatne, lubię jazdę po leśnych ścieżkach i nie unikam korzeni i kamieni. Obawiam się że mogą nie wytrzymać.

Napisano

Remerx, to świetne koła. Używam ich od ponad 5 lat i najmniejszego problemu. Z dobrymi szprychami będą długo jeździć. To mocne obręcze, 3 komorowe, ale jeśli komuś zależy na wadze, to znajdzie lżejsze. Jednak, ostatnio zauważyłem, że i Pepiki zaczęli oszczędzać. Nowe rawki mają płaskie otwory na szprychy, wewnątrz obręczy. I te krawędzie są ostre. Nie jest to problem, bo zakłada się opaski, ale w starych, sprzed ponad 5 lat, krawędzie tych otworów były zagięte do wewnątrz i nie potrzeba było niczym zabezpieczać. No i cena!

Poprawka. Ja mam Remerx Rock i o nich pisałem, a w poście chodzi o Magic. Magic, to zdaje się szosowe kółka, a więc delikatniejsze ździebko.

Rock, są na cięższe warunki.

Napisano

Ja również dołączam się do pytania które koła są lepsze. Ważę blisko 90kg i szukam dosyć wytrzymałych kół (masa na 2 miejscu). O mavicach jest wiele opinii ze są dla osób <80kg, ale zdarzają się osoby które ważą więcej i nie narzekają, natomiast o tych

http://www.bikestacja.pl/kola-novatec-811812-remerx-magic-7327-race-1618g-p-27752.html?cPath=296_793_38_102_128_302 oprócz czysto teoretycznych informacji podawanych przez bikestację nie wiem nic. Niby powinny wytrzymać nawet 100kg, ale nadal nie wierzę, że tak niska masa może iść w parze z wytrzymałością.

Napisano

Ja chyba zrobię tak:

Novatec 811/812 czerwone + Remerx Magic 7327 26" (odkleje naklejki bo sa tandetne, max 75kg w ciuchach spokojnie dadzą radę, a jak by nie ok 100gr lżejsze od mavica) + DT competition (co do szprych to nie wiem, zastanawiałam się jeszcze nad DT Swiss SuperComp, ale boje się że będą zbyt delikatne a ja lubie przecierać nowe szlaki w lesie gdzie pełno gałezi i patyków, chciałbym też 4szt. czerwonych szprych ale to wtedy w gre wchodzi sapim) + nyple alu czerwone anodowane.

Napisano

Na 7327 (tyle że 29") przejechałem do tej pory niecałe 700km. Nie mam zastrzeżeń do obręczy ani do koła jako takiego.

Naklejki usunąłem jeszcze przed zaplotem kół :)

Napisano

Dzisiaj napisałem do BS, do 700zł moga złozyc koła takie jak pisałem na szprychach DT SUPER COMP. Cenowo wygląda dobrze bo jak liczyłem osobno komponenty to wychodzi ponad 800zł, nie wiem jak oni to robią. Kwestoia tylko w tym ze ja nie chce żeby oni mi zaplatali koła, bo osobiście znam dwa przypadki gdzie po odbiorze okazało się że szprychy są tak niepodociągane że można je palcami poodkrecać! Wole żeby mój lokalny serwis je złozył bo chłopaki robia to wzorowo. Pytanie czy uda mi się dzięki temu cos jeszcze zjechac z ceny, bo u nich niby kasuja 25zł za zaplecienie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...