kolcichy Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Mam 180cm wzrostu. Przymierzałem się już do Speca, ale zainteresowała mnie Merida 1000-D... Nie wiem, który rower jest lepszy. Dodam, iż do Speca będę miał przerzutki Shimano XT z przodu i z tyłu. Interesuje mnie jazda 70% szosa, 30% inne, ale na pewno długie maratony, np. 12h Marathon Mazovia... Czekam na komentarze i sugestie... Piotr
marek93 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Merida ma lepszy osprzęt i amorka, co do ramy się nie wypowiadam, zapewne na podobnym poziomie, ja bym brał Meride. Warto dosiąść obu maszyn przed zakupem i wybrać to co lepiej leży, jeśli weźmiesz Speca to wymień również manetki na XT
kolcichy Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 Hmm...mam dylemat. W cenie 4699 mam Speca z osprzętem XT - manetki najwyżej dokupię. Ale Meridę 1000-D mam w cenie 4499, więc też korzystnie... A usiąść nie mam możliwości na jednym i drugim....
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.