Skocz do zawartości
  • 0

Rower rekreacyjny

Gość Rafał

Pytanie

Gość Rafał
Napisano

Witam.

Przeczytałem już wiele tematów jadnak dalej nie mogę się zdecydować, więc poszę o pomoc w wyborze.

Palnuję zakup roweru, na którym będę mógł pojeździć z dziewczyną po drogach asfaltowych, ścieżkach rowerowych (raczej niewielkie dystanse 20-30 km ) oraz wyskoczyć z kumplem w teren-lekki.

Skłaniam się ku rowerom marki Kross Hexagon modele X oraz V do wersji 6 włącznie, z tą też mam kilka pytań:

Czy hamulce w hexgonach X6 (Shimano Disc M375 mechaniczny, tarcza 160mm) oraz V6 (Shimano BR-M416) są coś warte?

Który z tych modeli wybrać i dlaczego?

Może ktoś poleci mi inne rowery (merida, unibike, decatholn itp.) , które będą dla mnie odpowiednie i będą zawierały się w przedziale powyższych rowerów krossa?

Z góry dziękuję za wszystkie rady.

2 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Ja polecam hevagon V2 osobiście na nim śmigam :D i jedyne co się zajechało to opona ze względu że lubię poświdrować :D no i łańcuch bo zardzewiał od jazdy w błocie deszczu śniegu itp :D

Gość Rafał
Napisano

Czy mógłby ktoś jeszcze powiedzieć na temat mojego pierwszego posta, bo w sobotę jadę oglądać już rowery.

Pomyślałem również, że mógłbym kupić Hexagona V8. Czy warto dopłacić? Jak wypada na tle X6 czy też V6?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...