MMMAAACCC7 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 witam postanowiłem zapleść kólka na starych i jakże kultowych obręczach na których były zaplecione staare koła na acera parallax, wg katalogu już x-nastoletnie, ale nie w tym rzecz obręcze te mimo tylu lat, katowania, hopek, upadków są nadal proste jak przy liniałku, do tego alu, no ale już jakieś takie brzydkie, zszarzałe, miejscami zzieleniałe po wyszlifowaniu można się w nich przeglądać, ale mam kwestie wizualną, mam ramkę A2, w kolorze czarno czerwonym i chciałbym te obręcze pomalować, np czymś takim http://allegro.pl/hammerite-prosto-na-rdze-gladki-polysk-0-25-i2163914691.html pytania 2 1-jest sens malować? 2-sprawdzi się taka farba?
Artwro Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Z tego co wiem Hammerite jest farbą alkidową,na aluminium potrzebny jest specjalny podkład.Mozna proszkowo ale to skórka nie warta wyprawki.Najlepiej zakup jakiegoś szpraja i pryśnij na jaki chcesz kolor i przedtem tez podkład w szpreju.
MMMAAACCC7 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 to w sumie wtedy wolę zostawić je srebrne, znając życie po tym lakierze będę musiał przemalowywać co jakiś czas, skórka nie warta wyprawki
MMMAAACCC7 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 tak tez mi pasuje do moich przemyśleń, szprychy srebrne, piasty srebrne, do tego tarcze srebrne, fajna kolorystyka sie szykuje w sumie temat do zamknięcia, proszę modków o close
Mod Team mrmorty Napisano 1 Marca 2012 Mod Team Napisano 1 Marca 2012 jeszcze zostaje polerka, ale nie będę się rozpisywał - zajrzyj do dziąłu ostrokołowców
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.