Jack Danniels Napisano 26 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2006 Mam w kelly'm oponki Nokian Gazzalodi Mud 2.1 (z bardzo agresywnym bieżnikiem), które założyłem zaraz po kupieniu roweru. Opony są ciężkie i głośne i na pewno stawiają spore opory przy toczeniu. Zastanawiam się czy to one mogą być przyczyną ciągłego pękania szprych w tylnym kole (a lecą strasznie) W kołach są szprychy Sapima (zinki albo lasery-nie wiem), więc teoretycznie nie powinny tak łatwo trzaskać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sebekfireman Napisano 27 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 A ile ważysz i na ile szprych masz koło i w jaki sposób są one zaplecione? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 27 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 No i gdzie wymieniasz te szprychy (serwis) ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wonski Napisano 27 Lutego 2006 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2006 Szczerze to nie wydaje mi sie. Mialem kiedys jakies taniutkie szprychy z opona z agresywnym bieznikiem - nie oszczedzalem roweru w ogole i ani jedna mi nie pekla (a patrzac na wage forumowych bikerow, to raczej do najlzejszych nie naleze ). Stawiam na to, ze szprychy sa nieodpowiednio zaplecione. Moze sa za bardzo naciagniete? A moze za slabo? Sprawdz ile luzu na nich masz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.