Skocz do zawartości

[ chwyty ] jakie tanie i dobre ? - do 30 zl

Gość kikzz

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

poszukuje chwytow ktore beda sie bardzo dobrze trzymac reki i zeby w miare dlugo wytrzymaly i sie nie scieraly smile.gif

myslalem nad jakimis tiogami

co polecicie ( + linki do fot )

zainteresowaly mnie te Tiogi:

http://www.rowerowy.com/index.php?strona=pokaz&id=444

Tioga COMP III

Profesjonalne chwyty kierownicy z wkładką żelową na całej długości chwytu. Równie dobrze nadają się do steetu , freeridu czy downhillu dzięki swojej długości .

Kolory: czarno / przezroczyste

Długość : 140mm

Cena: 34.9zł

co sadzicie ?

no i prosze o nie zamykanie tematu :) pozdro :)

Napisano

codo chwytow :blink:

mialem w meridzie chwyty gabkowe podobne do WCS-ow przejedzilem caly sezon, niestyty byly seryjnie w rowerku...

w zeszlym roku zminilem rower i byly w nim chwyty gumowe, ktore mi nie przypadly do gustu. postanowilem poszukac nowych gripow. znalazlem takie same gripy w cenie 5 zl, bez jakich kolwiek napisow. chwyty maja 3000km i wogole nie sa zniszczone ani odksztalcone. :( osobiscie polecam takie pianki ;)

Napisano

W przekroju przypominają WCS-y od Ritchey'a - są sześciokątne a nie okrągłe.

AGR-F-136 są nieco spłaszczone w miejscu gdzie jest wytłoczony napis "Author", reszta chwytu ma kształt okrągły.

Gość kikzz
Napisano

NIE CHCE PIANKOWYCH :P;)

pytam o tioge i te 2 authory co wam dalem wiec prosze o ocene bo jutro chce kupic chwyty a nadal nie wiem jakie :/ czy doplacic i wziasc togi czy authory !! ;)

Napisano

Osobiście posiadam takie jako, że są drogie moze móglbyś się szarpnać na te.

Gripy robione z tego materialu są przy lekkim trzymaniu twarde, a przy ściśnięciu miękkie, co pozwala na naprawdę dobre trzymanie, dzięki czemu w lecie nie będziesz czul, że trzymasz prawie samą kierownicę(jak w gumiakach :D ).

Pozdro.

Napisano

Author robi fajne chwyty piankowe za 12 złotych. Są dosyć zbite ale elastyczne. Kolega używa takich od zeszłego sezonu i jest bardzo zadowolony. W przekroju przypominają WCS-y od Ritchey'a - są sześciokątne a nie okrągłe.

korzystam z nich [seryjnie w rowerku je miałem] i muszę przyznaćże o ile przed kupnem roweru byłem pewny że wymienie po 200km "bo to pianka" tak przejeździłem sporo czasu i są naprawdę fajne, teraz na nowy sezon też sobie takie [lub podobne] strzelę :blink:

Napisano

Chyba autor tematu nie dowiedział się wkońcu jakie chwyty ma kupić...

Ja bym polecał jakieś gumowe(jek te Authory)... Są mocniejsze od piankowych no i nie niszczą się tak szybko...

Zresztą sam coś wybierz, ja jeżdżę w rękawiczkach więc nie zależy mi w dużym stopniu na "miękkości w dotyku" ale raczej na wyglądzie(mam takie fajne, miłe dla oko wheelerki). Jak się jeżdzi w rękawiczkach to uchwyty powinny być twarde i niepowinny się po nich ślizgać rękawiczki (najlepiej takie że jak jeździmy w nich bez rękawiczek to bolą nas ręce)

Napisano

Witam

Tez sie interesuje tematem chwytow i zastanawialem sie nad:

http://allegro.pl/item88017934_swietne_chw...cena_nowe_.html

Co mozecie powiedziec o tych chwytach?

Mam takie chwyty i musze powiedziec, że są bardzo dobre. Przejechałem już kilka tysięcy na nich i jedyne co się stało to starł sie napis. Jak się jedzie w upale to pot wsiąka w piankę i chwyt jest pewny a nie jak w innych ze reka sie slizga na wszystkie strony.

• 5 tygodni później...
Napisano

Nie kupuj Tiogi Mushy mam to coś i się rozwalają. Poza tym raz przejechałem po asfalcie końcówką kiery to zdarłem prawie całe korki zabez. przed zsunięciem chwytów........a przy okazji troche kiery :/

Na następny raz kupie metalowe koreczki .........

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...