Skocz do zawartości

[narzędzia] chcę mieć komplet narzędzi do naprawy rowerów co poradzicie?

denis

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam. Chcę mieć zestaw narzędzi do naprawy roweru. Ale nie wiem co mam kupić. Chodzi mi o najważniesze rzeczy i najtaniej:) Proszę , jeżeli można, opisać po co każde narżędzie jest potrzebne:)

Mozę znacie miejsce gdzie mogę kupić(liepej internet, albo Poznań), albo chcecie sprzedać używane narzędzia wmiare tanio?

Dziękuję z góry:)

Pozdrawiam

Napisano

No właśnie jak najmniej:)

Aha co się bardziej opłaca? Kupować pojedynczo narzędzia, czy odrazu w walizscę?:)Jak pojedynczo to gdzie można kupić fajną walizkę dla narżedzi?:)

Aha co się bardziej opłaca? Kupować pojedynczo narzędzia, czy odrazu w walizscę?:)Jak pojedynczo to gdzie można kupić fajną walizkę dla narżedzi?:)

Aha. A tę zestawy są naprawdę dobrę? I wszystko co powinno być jest w nich?:)

Aha. A tę zestawy są naprawdę dobrę? I wszystko co powinno być jest w nich?:)

A jaki z tych zestawów z allegro jest najlepszy? Co do łatek - to ja mogę osobnie kupić i taniej. Tylko że to może sa extra klasy łatki?:)

• Mod Team
Napisano

Zależy ile możesz wydać i czy rzeczywiście będziesz potrzebował tych wszystkich narzędzi. Ja osobiście chciałbym taką walizeczkę. Wszystkie narzędzia masz wtedy ładnie poukładane w jednym miejscu więc po prostu wygodne to. Ewentualnie jak nie chcesz wydawać od razu dużo kasy to kupuj stopniow to co akurat w danej chwili będziesz potrzebował. Ja tak od dawna robię i powoli kompletuję narzędzia :)

Napisano

Zależy ile możesz wydać i czy rzeczywiście będziesz potrzebował tych wszystkich narzędzi. Ja osobiście chciałbym taką walizeczkę. Wszystkie narzędzia masz wtedy ładnie poukładane w jednym miejscu więc po prostu wygodne to. Ewentualnie jak nie chcesz wydawać od razu dużo kasy to kupuj stopniow to co akurat w danej chwili będziesz potrzebował. Ja tak od dawna robię i powoli kompletuję narzędzia :)

Witam. Osobiście mi się spodobala wałizeczka za 119 zł:) Czy tam jest wszystko co nałeży?:)

Cena niektórych rżeczy sięga nawet 50 zł za klucz a tu za 119 cały zestaw. Opłaca się?:)

Napisano

Ja takich problemów nie mam(mam w domu całkiem spory zestawik i jest on tam odkąd pamiętam-w sumie to kilka różnych walizeczek).

Ale polecam wybrać się do castoramy czy praktikera(chociaż tam niewiele jest) i samemu zkompletować... Najlepiej zrobić spis wszystkich śrubek i pokręteł jakie trzymają nasz rower i kupić to co potrzeba. Jedyną rzeczą jakiej nie kupimy to skuwacz do łańcucha ale po niego to trzeba się wybrać do prof. sklepu rowerowego...

Przy kupnie narzędzi do przydomowego garażu nie wolno zwracać uwagi na masę(im mocniejsze i bardziej masywne tym lepiej. Aluminium odpada). Oczywiście nie dotyczy to podręcznego-wycieczkowego zestawiku...

Napisano

O! Tutaj należy bardzo uważać. Narzędzia z marketów raczej są tanie i z kiepskich materiałów. A już Bóg strzegł przed zestawem walizkowym z marketu. :)

Napisano

Aha co się bardziej opłaca? Kupować pojedynczo narzędzia, czy odrazu w walizscę?

W moim wypadku bardziej oplacalne - po przeliczeniu - bylo kupienie calego zestawu kluczy w walizeczce.

Kupujac je na sztuki zaplacil bym wiecej. Plus dostalem wygodny pojemnik na to wszystko .

Ale jezeli jednorazowe wyskoczenie z wiekszej ilosci kasiory jest bolesne ... no coz pozostaje kompletowanie na sztuki .

Napisano

W moim wypadku bardziej oplacalne - po przeliczeniu - bylo kupienie calego zestawu kluczy w walizeczce.

Kupujac je na sztuki zaplacil bym wiecej. Plus dostalem wygodny pojemnik na to wszystko .

Ale jezeli jednorazowe wyskoczenie z wiekszej ilosci kasiory jest bolesne ... no coz pozostaje kompletowanie na sztuki .

A w moim przypadku?:) Nie BMXa mam

Ten za 119 mi się podoba. A jest dobry? Jak sądzicie?:)

Napisano

Jakoscia taki zestaw to na pewno nie grzeszy :) . Kupujac taki sam zestaw firmowych kluczy trzeba by bylo zaplacic pare razy tyle - ale servisu rowerowego raczej nie otwierasz :D - wiec do grzebania przy rowerze w domu powinien wystarczyc.

Napisano

Jakoscia taki zestaw to na pewno nie grzeszy :) . Kupujac taki sam zestaw firmowych kluczy trzeba by bylo zaplacic pare razy tyle - ale servisu rowerowego raczej nie otwierasz :D - wiec do grzebania przy rowerze w domu powinien wystarczyc.

A z siervisem - to kto wie?:)

A jak będę naprawiał rowery to ten nie jest najlepszy?:)

jeżeli naprawdę będę naprawiał rowery, ale na razie nie tak dużo to co trzeba?

• 4 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...