Skocz do zawartości

[do 1500] Cross, praca, wycieczki, wyprawy

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam.

Przeglądam od jakiegoś czasu forum i jednocześnie poszukuje roweru typu cross ma służyć do jazdy do pracy ( 13km) + wycieczki rowerowe około (100km). Mój wzrost 186cm i waga około 95 kg. W sklepie rowerowym upatrzyłem sobie Romet Orkan 2.0 2012, rama 19" , zaciekawiła mnie kierownica która pozwala na zmianę nachylania ciała. Czy jest to dobry wybór , czy może być lepszy ..bardzo cenie sobie taki wydatek i chciałbym mądrze wydać pieniądze. Proszę również o sugestie i porady

Napisano

oj sory.. nie zauważyłem. Nie wiem co o tym sądzisz ale ja niedawno zostałem posiadaczem Meridy Crossway TFS-100 V 2011r i jestem zadowolony z przesylką 1410 zł Zamawiane na allegro od uzytkownika rowerzysta.pl

Napisano

Ten Romet Orkan dość przeciętny i goły. Jakbyś myślał o wycieczkach przyda się bagażnik pod sakwy. Dojazdy do pracy, konieczne oświetlenie. Przydadzą się też błotniki, żeby na wypadek gorszej pogody nie mieć nogawek i pleców w błocie. Lepiej wziąć trekking z dynamem w piaście. Patrz ten wątek, żeby się nie powtarzać. http://www.forumrowerowe.org/topic/106350-1000-1500-glownie-miasto/

Aha i na twój wzrost to raczej rama 21" +. No chyba, że jeździłeś na tym rowerze i odpowiada ci 19stka...

Napisano

Jeździć nie jeździłem ale przymiarka była i 19" było w sam raz , co do akcesoriów , nie są mi potrzebne od razu więc dokupię później , na rowery terkingowe nie patrzyłem i wydaje mi się że zostanę przy wyborze gołego crossa, Tylko kwestia odpowiedniego modelu , na temat Orkan 2.0 zbyt dużo nie znalazłem czy jest co jeszcze możecie mi polecić

Napisano
No a co sądzisz o wymienionej przezemnie meridzie?

Podoba mi się jak najbardziej cena może juz trochę mniej, widzę uchwyty musi mieć wygodne i ergonomiczne, ale chyba nie posiada regulowanej kierownicy co umożliwiało by zmianę pozycji jazdy. Nie wiem czy to konieczne czy nie , ale wpadło mi gust. Podoba mi sie także ten rowerek

http://www.rowerzysta.pl/cross/rower-crossowy-wheeler-6.3-m-alivio.html#fragment-4 i cenowo i estetycznie itd może ktoś mi napisze kilka zdań o nim.

Napisano

ten rower jest pół kilograma cięższy od Meridy... Co do osprzętu wygląda podobnie jednak rama Meridy ma niepowtarzalny kształt który mnie urzekł. Nie ma regulacji wysokości mostka ale mi osobiście w tym wybranym modelu to nie przeszkadza. Jeżeli chcesz obejrzeć real zdj nie z aukcji to masz w moim garażu. Co do ceny skoro chcesz do 1500 zł a ja dałem 1410zł z przesyłką włącznie wszystko pasuje idealnie. To jedynie moje zdanie rozważaj mądrze :) W razie potrzeby napisze jeszcze moje zdanie

Napisano

Gdyby już to brałbym tego. Szkoda że polecana przezemnie Merida wypadla z gry. Pozdro :)

Unibike Flash GTS

co do twojego wzrostu rama na rower typu crossway powinna miec 22" czyli 55 cm. Jeśli już to brać ciut mniejszą. To tyle z mojej strony mam nadzieje że pomogłem. Szerokiej :)

Napisano

Gdyby już to brałbym tego. Szkoda że polecana przezemnie Merida wypadla z gry. Pozdro :)

Unibike Flash GTS

co do twojego wzrostu rama na rower typu crossway powinna miec 22" czyli 55 cm. Jeśli już to brać ciut mniejszą. To tyle z mojej strony mam nadzieje że pomogłem. Szerokiej :)

Byłem w pięciu sklepach , niestety tylko jeden jest z prawdziwego zdarzenia, co do decyzji przekonano mnie zakup w sklepi a nie w internecie i kupie Unibike Flash GTS, do co ramy będzie ona 19" na przymiarce była idealna ( wzrost + pozycja jazdy) no i tak naprawde cena 1249zł + jakiś osprzęt :) Merida natomiast jest niedostępna od reki w moim mieście a nie chce zamawiać i się rozczarować . dzięki wielkie za odzew

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...