kubas104 Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 Witam. Jak w temacie "scott scale 70" 2012 czy "kross Level A7" 2012 , co sądzicie? poprawiłem nazwę tematu by była zgodna z regulaminem (reg forum 2b)
kadargo Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 A może podasz specyfikacje tych rowerów. Czy mamy sobie sami szukać i podać na tacy tylko rozwiązanie?
maroko777 Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 było by łatwiej jak byś zapodał jakieś linki ale od razu mogę Ci powiedzieć że Scott ma na pewno lepszą ramę.
czervco Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 tak jak poprzednik polecał bym Scotta, na przyszłość bardziej się wysilaj bo to nie nam a tobie zależeć powinno POZDRO
Basiq Napisano 28 Lutego 2012 Napisano 28 Lutego 2012 To zależy jak traktujesz ten rower - jeśli bazę do rozbudowy bierz scotta, jeśli kupujesz po to żeby jeździć i tyle bierz krossa.
kubas104 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Napisano 28 Lutego 2012 scott http://sklep.kastor-bike.pl/index.php?page=shop.product_details&flypage=flypage_new.tpl&product_id=276&category_id=89&option=com_virtuemart&Itemid=93 cena 3600 kross http://www.t-bike.pl/kross-level-a7-2012.html sory panowie za braki linkow
Peterp079 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Osprzętowo lepiej wypada Kross. Rama lepsza będzie u Scotta. Dobrze by było żebyś się do nich przymierzył przede wszystkim bo może się okazać że tylko jededen Ci spasuje i będzie po problemie. Gorzej jak żaden
goodscot Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Jestem szczęśliwym posiadaczem Scott'a Scale 70 z 2008 roku i powiem jedno - cudo!!! Typowa bestia do ścigania, która praktycznie sama mknie. Geometria ramy zasługuje na medal! No cóż... Scott rządzi, i tyle!
Peterp079 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Ja miałem bardziej rekreacyjnego Aspecta i podobne odczucia że rower sam się rozpędza.
Basiq Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 No przecież tego scotta warto kupić tylko w przypadku dalszego jego rozwoju bo ma świetną bazę (rama) w każdym innym przypadku nie widzę sensu jego nabycia. Amor wygląda po prostu blado (no chyba, że autor waży 90kg lub więcej bo dopiero przy takiej wadze Dart 3 (XC30) będzie jako-tako pracować). Korba Alivio - nie mówię, że zła - ale sztywnością nie może się równać z deorką. Wracając do ramy Krossa - również przeznaczona do dynamicznej jazdy (porównując konkretne rozmiary względem siebie - kros dłuższy a niżeli scott) Typowa bestia do ścigania szczególnie z tym 2,5kg dartem2 na pokładzie...
Gumis0303A2 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Kross jest zdecydowanie lepszy w tym zestawieniu.
kadargo Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Jak i w większości, w podobnej cenie. Niestety magia napisu nadal działa i ludzie kupują tanie Cube, Scott czy Spece. Płacąc siano za naklejkę.
Gość voytec Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Jak i w większości, w podobnej cenie. Niestety magia napisu nadal działa i ludzie kupują tanie Cube, Scott czy Spece. Płacąc siano za naklejkę Krossa czy inną Polską markę kupisz w niższej cenie z tym samym szpejem niż konkurencję za granicy. Taka prawda. Wybór to tylko kwestia dopasowania się do ramy.
kubas104 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Napisano 29 Lutego 2012 waze 91kg, 184cm. Nie chce wtykac wiecej kasy (na razie) bo i tak bedzie mnie on teraz troche kosztowac. Bylem za scottem teraz jestem bardziej za krossem, lecz nie na 100%, wszystko przez te rame (czy sie sprawdzi czy da rade?). Pani w sklepie powiedziala ze placąc 5% wartosci roweru dostane 5 lat gwarancji od krossa..hmm?
ArekLevelA2 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Jak wiadomo Scott ma leprzą lepszą ramę, ale płacisz za firmę krosa z leprzym lepszym osprzętem kupisz w tej samej cenie co Scott z gorszym
dominv8 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 koledzy a powiedzcie jaki będzie odpowiednik ramy scotta jeżeli potrzebuje rozmiar 17 - 17,5 ?
Basiq Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Lepszość ramy scotta jest przede wszystkim związana z jej wagą i predyspozycjami późniejszego rozwoju. Ta sama rama jest w modelu Scale 40 (inne malowanie inne graty wyższa cena), co nie zmienia faktu, iż kross posiada również dobrą ramę o której jakość nie masz się co bać. Rzadko spotyka się, aby jakakolwiek firmowa rama pękła od tak - a taką jak by nie patrzeć jest marka kross. Jeśli nie masz zamiaru budować na tej ramie, którą właśnie kupisz, lekkiego aluminiowego HT to nie ma się co zastanawiać - bierz krossa z jednoczesnym zaznaczeniem tego co napisał Peterp079 Dobrze by było żebyś się do nich przymierzył przede wszystkim bo może się okazać że tylko jededen Ci spasuje i będzie po problemie. Gorzej jak żaden Rozmiar M to dokłądnie 17,3"
goodscot Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 szczególnie z tym 2,5kg dartem2 na pokładzie... Spoglądając na kontekst, rozmawiamy o rowerach w przedziale cenowym, którego raczej nie dotyczą lżejsze amortyzatory z wyższej półki. Tak, czy siak, zawodowcy ścigają się z zawodowcami, a amatorzy z amatorami... a ci drudzy mają zazwyczaj cięższy sprzęt...
kubas104 Napisano 1 Marca 2012 Autor Napisano 1 Marca 2012 Temat zamkniety, padlo na krossa. Dzieki panowie za podpowiedzi, pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.