Dworniok Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam! Od wczoraj jestem posiadaczem roweru Cannondale scalpel Częsci jakie w nim są: Korba XTR M960 Przerzutka Rd M952 Przerzutka Przednia FD M952 Amortyzator Lefty CARBON Siodło Wing Flex Hamulce XTR Rama Scalpel Koła Maxis 819 Disc Opony Schwalbe Nobby Nic Kierownica Monkey Lite Manetki XTR Waga całości 11,7kg Będzie troche więcej czasu, to się bardziej rozpisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 4 Maja 2012 Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Pedały to przymus jakiś? Fajny nietuzinkowy rowerek, jedynie troszkę mnie gryzie elektronicznie sterowany lefty i napęd z przed epoki elektroniki w rowerach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 4 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 4 Maja 2012 Mi się tam wszystko podoba, wszystko się razem komponuje. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 6 Lipca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Lipca 2012 · Ukryte przez durnykot, 6 Lipca 2012 - nabijanie postów Ukryte przez durnykot, 6 Lipca 2012 - nabijanie postów Up. Odnośnik do komentarza
Dworniok Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Nowa Specyfikacja: Bar: Easton CT2 Monkey Lite Riser Bar 150g Bottle cage: Author 50g Brakes: Shimano XTR BR-M966-F + ST-M965 516g Rotors: Cables: 60g Cassette: ? 290g Chain: Shimano HG-73 280g Crankset: Shimano XTR FC-M960 797g Derailleur front: Shimano XTR FD-M952 117g Derailleur rear: Shimano XTR RD-M952-GS 207g Fork: HeadShock Lefty Carbon ELO 1450g Frame: Cannondale Scalpel 800 01? + Fox Float RL 2520g Gear shifters: Shimano XTR SL-M952 252g Grips: Bontrager XXX Lite 21g Headset: Cannondale Si 120g Pedals: Crank Brothers Egg Beater 1 256g Rim tapes: 2x Mavic 32g Seat: Fizik Gobi 250g Seatpost clamp: incl in frame 0g Seatpost: Cannondale Competition 207g Skewers: 1x no-name 60g Stem: Cannondale 110mm - 167g Tire front: Nobby Nic 1,8? 410g Tire rear: Nobby Nic 2,1? 495g Tubes: 2x Maxxis Ultralight 245g Wheels: Mavic XM 819 Disc 1947g Za bardzo nic się tutaj nie zmieniło, ale to co najbardziej ciążyło poszło w niepamięć. Nareszcie, są jakieś porządne pedały. Przymierzam sięjeszcze do kupna jakiś lżejszych dętek. Zapraszam do dyskusji, rzeczowej krytki, zasłużonych pochwał Mile widziane wskazówki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Jaka waga całości? Jakoś dziwnie te opony masz opisane... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Waga całości 10899g. A czemu dziwnie opony zapisana, normalnie chyba.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Madison Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 2 opony prawie 1kg ? a i jak dodajesz uaktualnienie to kolor możesz dać inny i zmiana o ile nastapiła - będzie czytelnijej. Qrcze Lefty jest już epicki : ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 Ok, Następne już tak zrobie, a z tymi oponami już sprawdzam. Dokładnie teraz sprawdziłem na internecie, i tak piszę, jak mam w tej rozpisce. Ciężkie bardzo. To już mam następny cel do zrzucenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piksel Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 2 opony prawie 1kg ? Co w tym dziwnego? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 14 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No właśnie teraz patrzyłem na rozpiske wszystkich opon i to jest taka normalna waga. Są nawet po 650g. szt. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DEVILEK Napisano 14 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2012 No właśnie teraz patrzyłem na rozpiske wszystkich opon i to jest taka normalna waga. Są nawet po 650g. szt. No właśnie, co powiesz na wagę prawie 1.3kg jednej opony, na jakiej czasem jeżdżę A Twój sprzęt świetny, taka klasyka w pewnym sensie. Nie odchudź go zbytnio ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 15 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Nie chodziło mi o wagę tylko wielkość opony - zazwyczaj to szerszą daje się na przód, a cieńszą na tył. Poza tym robią w ogóle nobby nic 1,8? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 15 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 15 Sierpnia 2012 Właśnie mi bardzo zależy na odchudzeniu tego roweru. Chciałbym nim zejść poniżej 10,5kg może coś koło 10kg. A co do kolegi wyżej, to są produkowane Noby Nic 1.8 Zobacz sobie na stronach internetowych. Wujek google zawsze pomoże Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
edi7777 Napisano 17 Sierpnia 2012 Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 No co Ty nie powiesz... po prostu nie widzę sklepu gdzie za złotówki można by taką oponę kupić. Nie masz ich po co zmieniać bo nobby nic to stosunkowo lekka opona. Może warto by zmienić na RaRa jak lubisz schwalbe bo mają niższe opory toczenia. No chyba że masz wersje drutowaną to przy zmianie na zwijane byś trochę zrzucił. No i nie wiadomo czy to wersja evo tych opon bo też nie napisałeś. Dalej uważam, że należałoby je zamienić miejscami - szersza na przód, węższa na tył. Poza tym model kasety masz napisany na kapslu którym się ją dokręca chyba dość często, ewentualnie na pająku gdzieś może być wybity. Jak chcesz zejść z wagi bardziej to zmiana na lżejsze koła byłaby wskazana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dworniok Napisano 17 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Napisano 17 Sierpnia 2012 Nie mam tak dużego budżetu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
Dworniok
Witam!
Od wczoraj jestem posiadaczem roweru Cannondale scalpel
Częsci jakie w nim są:
Korba XTR M960
Przerzutka Rd M952
Przerzutka Przednia FD M952
Amortyzator Lefty CARBON
Siodło Wing Flex
Hamulce XTR
Rama Scalpel
Koła Maxis 819 Disc
Opony Schwalbe Nobby Nic
Kierownica Monkey Lite
Manetki XTR
Waga całości 11,7kg
Będzie troche więcej czasu, to się bardziej rozpisze.
40 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.