Skocz do zawartości

[do 2.000] Cross porównanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam, przeczytałem chyab wszytskie tematy na tym forum ( i nie tylko tym) pomocnych w dokonaniu wyboru jaki rower zakupić. Doszedłem do wniosku że potrzebuje rower Crossowy i mam upatrzone kilka rowerów. Cena która jest dla mnie osiągalne to max 2.000zł. chodź wolał bym mniej. zastanawiam sie nad rowerem: Unibike Viper GTS 2012. Każde forum ma zwolenników tego roweru jak i zagorzałych przeciwników. wszyscy polecali starsze modele tego roweru ale czy cena 2.000zł to oby nie za duzo na taki rower? moim drugim typem w tej samej cenie jest Kross Evado 3.0. jest troche lżejszy i posiada hamulce tarczowe (na pozostałych komponentach się nie znam i tutaj potrzebował bym pomocy) moim trzecim typem jest Kellys Neos z 2011r w promocyjnej Cenie mogę go dostać za niecałe 1.900zł. Co myślicie o tych rowerach?? Który jest wart swojej Ceny? (uważam że jeśli coś jest dobre to warto za to zapłacić) i który według was jest najlepszy? Może jeszcze macie inne propozycje? z Góry dzięuje za odpowiedzi i pomoc w wyborze.

I moje ostatnie już pytanie Czy zwykły zjadacz chleba jest w stanie odczuć różnice miedzy tymi rowerami ich komponentami itd.

Pozdrawiam Brdakus

PS. Linków nie wstawiałem bo nie wiem czy można dawać linki do konkretnych sklepów. Doszedłem do wniosku że tacy wyjadacze jak tu zasiadują doskonale znają te rowery.

Napisano

Widze ze nikt nie jest zainteresowany tematem... prosił bym tylko o napisanie czy ten rower wart jest swojej ceny bo juz prawie dokonalem wyboru ale wole sie upewnic czy jest dobry Rower krosowy Kellys Neos Red 2011 | Cross | Sklep Rowerzysta.pl rowery

Za tą cenę cudów nie oczekuj - rowerek jest klasy turystycznej na lekki teren a nie napisałeś ile ważysz i gdzie zamierzasz rowerkiem śmigać (na miasto i podmiejskie wycieczki wystarczy). Amortyzator jest bardzo podstawowy. Generalnie za tą cenę nie wygląda źle. Co do zakupu - najlepiej przetestuj osobiście czy ci odpowiada (dobór rozmiaru ramy to podstawa, warto sprawdzić jak ci się jeździ i czy masz dobry dostęp do wszystkich manetek).

Napisano

Za tą cenę cudów nie oczekuj - rowerek jest klasy turystycznej na lekki teren a nie napisałeś ile ważysz i gdzie zamierzasz rowerkiem śmigać (na miasto i podmiejskie wycieczki wystarczy). Amortyzator jest bardzo podstawowy. Generalnie za tą cenę nie wygląda źle. Co do zakupu - najlepiej przetestuj osobiście czy ci odpowiada (dobór rozmiaru ramy to podstawa, warto sprawdzić jak ci się jeździ i czy masz dobry dostęp do wszystkich manetek).

Cudów nie oczekuje, wzrost około 180 waga 76Kg. za podobną cene można dostać Unibike Viper 2012 ale wydaje mi sie że ten kellys ma lepszy osprzęt. Powiedzmy że zamierzam jeździć 50/50 (szosa/las) Jeśli chodzi o leśne ścieżki u nas to są utwardzone takie po których mozna jeździć autem. więcej od niego nie wymagam do tej pory dawałem rade na Makrokeszu to myśle ze rower parokrotnie droższy powinien być dużo lepszy....

aha i tutaj jest problem bo nie mam nigdzie okazji się przymierzyć tych ropwerów nie ma w sklepach zostaje sprzedaż wysyłkowa..... ale wszędzi piszą że 180 do ramy 19" jest jak w morde strzelił... do tej pory nie wiem jaki jest rozmiar w moim starym rowerze.... poprostu jest to sie jeździ....

Napisano

Cudów nie oczekuje, wzrost około 180 waga 76Kg. za podobną cene można dostać Unibike Viper 2012 ale wydaje mi sie że ten kellys ma lepszy osprzęt. Powiedzmy że zamierzam jeździć 50/50 (szosa/las) Jeśli chodzi o leśne ścieżki u nas to są utwardzone takie po których mozna jeździć autem. więcej od niego nie wymagam do tej pory dawałem rade na Makrokeszu to myśle ze rower parokrotnie droższy powinien być dużo lepszy....

aha i tutaj jest problem bo nie mam nigdzie okazji się przymierzyć tych ropwerów nie ma w sklepach zostaje sprzedaż wysyłkowa..... ale wszędzi piszą że 180 do ramy 19" jest jak w morde strzelił... do tej pory nie wiem jaki jest rozmiar w moim starym rowerze.... poprostu jest to sie jeździ....

Z takimi oczekiwaniami to spokojnie ci wystarczy. Rozmiar ramy zależy w sumie od geometrii samej ramy i rozmiarówki producenta. W kwestii doboru liczy się w sumie długość nogi a nie sam wzrost. Ale skoro poświęciłeś trochę czasu na lekturę odpowiednich poradników to masz spore szanse kupić dobrze dopasowany sprzęt. Powodzenia na rowerowych szlakach!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...