mike899 Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Witam Zakupiłem hamulce Avid Juicy 3 i mam problem z montażem. Z przodu mam tarczę 180mm, mocowanie w widelcu PM. Czy do tego zacisku potrzebuję jakiś specjalny adapter czy każdy typu PM pod tarczę 180mm powinien pasować? Drugie pytanie dotyczy tylniego zacisku. Tarcza 160mm, mocowanie w ramie IS. Posiadam adapter IS/PM pod przednią tarczę 185mm. Teoretycznie udało mi się to zmontować ale wolałbym się upewnić. Poniżej zdjęcie tak jak to teraz wygląda. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 28 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Pkt 1: każdy adapter PM-PM 180 mm będzie OK. np. taki XTRaBike.pl - NAJtańszy internetowy sklep rowerowy. W ofercie Sigma Sport, Ritchey, Shimano, Sram, Avid, Tacx, Elite: Adapter Shimano SM-MA-F180P/P (zacisk PM-widelec PM-180mm-przód) Pkt 2- wygląda dobrze z wyjątkiem śrub ,które nie wyglądają dobrze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike899 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 No wiem, śruby wylecą. Poprostu nie wytrzymałem i musiałem go zmontować chociaż prowizorycznie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 29 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 zacisk jest chyba ciut za wysoko. Poświeć sobie od góry latarką i sprawdź, czy górna krawędź klocków pokrywa się z krawędzią tarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mike899 Napisano 29 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 29 Lutego 2012 Kolega Andrew ma bardzo dobry wzrok Faktycznie był za wysoko. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.