Skocz do zawartości

[Błotniki] pomoc w wyborze

A7x

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Do mojego crossa dodałem pełne błotniki, ale mimo to spodnie też miałem w błocie, będę musiał dokupić gumową klapkę na koniec przedniego błotnika.

Napisano

Tofi, jakie masz blotniki ? Bo przeciez nie do kazdego mozna dokupic gumowa klapke na koniec. Chyba ze zrobi sie samemu ale to juz wtedy wyglada kiepsko. Ja bede szukal tylko takich blotnikow pelnych do ktorych (przedni, bo tylnie dlugie raczej spelniaja swoja role bez dodatkowego chlapacza) mozna doczepic klapke. Najlepiej zeby byla szyba w montazu/demontazu bo przykladowo jezdzic w bezchmurne dni z chlapaczem troche siara, blotniki jeszcze da sie przezyc choc chyba nie widzialem PELNYCH blotnikow z szybkim demontazem (z reszta nie wiem czy takie bylyby wskazane ze wzgledu na kradziez)

Napisano

Tylko czy na pewno spodnie pochlapane przez za krótki przedni błotnik? Czy tylny nie jest poprowadzony za krótko w dół (od przodu)?

A może to od podrywanej wody przez koło - tej "fali" na bok?! :>

Napisano

@Sansei6 , zamierzam kupic takie blotniki jak ty masz (Simpla Next). Tylko one sa sprzedawane z dlugim lub krotkim uchwytem. Mozesz przyblizyc o co chodzi ?

a tak wogole - jesli napisane jest ze blotniki pasuja do hamulcow V-brake to nie bedzie problemu z hydraulikami magura hs11 ?

Napisano
Tofi, jakie masz blotniki ?
Mam pełne, z tworzywa sztucznego, a klapkę chcę dokupić na przednie koło, nie na tylne. Co do spodni, to mam po drodze do pracy kawałek ubitej drogi, jakieś 40 metrów i po deszczu opony zgarniają trochę błota, mimo że kałuż tam nie ma. Tymczasowo białe spodnie ratują mi overtrousers. Na ebayu widziałem różne rodzaje klapek, najczęściej wystarczy nawiercić dwa otwory w przednim błotniku. Jedyny dylemat w tej kwestii to czy chcę wydać 15 funtów na klasyczną skórzaną klapkę z pięknie wykończonymi śrubami, czy też 10 funtów na gumową (tutaj sposobu mocowania się nie dopatrzyłem).
Napisano

@Sansei6 , zamierzam kupic takie blotniki jak ty masz (Simpla Next). Tylko one sa sprzedawane z dlugim lub krotkim uchwytem. Mozesz przyblizyc o co chodzi ?

a tak wogole - jesli napisane jest ze blotniki pasuja do hamulcow V-brake to nie bedzie problemu z hydraulikami magura hs11 ?

Ja mam tarczówki mechaniczne, jest ok.

Nie bardzo wiem o co chodzi z tymi długościami uchwytu... ja kupiłem je od razu przy zakupie roweru i od razu mi zamontowali, choć potem jeszcze sobie trochę je regulowali.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...