Wilku94 Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Hej witam wszystkich na forum odrazu przyznaje się że mało co znam sięna rowerach i tu mam do Was prośbę.Potrzebny mi jest rower do jazdy po górach wertepach a tak że po mieście.Z tego co czytałem to najlepsze sądo tego rowery Downhillowe albo wyczynowe.Tyle że tu jest problem mam tylko do wydania 3 tyś złotych więcej nic nie uzbieram bo są inne wydatki prawka motocykl itd Poradźcie mi coś fajnego żebym po jednym zjeździe po góach nie musiał wymieniać amortyzatora itd A byłem w rowerowym i poradził mi Scotta Aspecta 40 do takiej jazdy co o tym myślicie?Z góry dzięki
Silver400 Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Zasadniczo to ty pojecia nie masz o czym piszesz. Z tego co czytałem to najlepsze sądo tego rowery Downhillowe albo wyczynowe. Downhillowe ok istnieje coś takiego ale co ma oznaczać niby wyczynowe ? To zdanie w stylu kupie Kombi albo sedana albo wyczynowe. Tyle że tu jest problem mam tylko do wydania 3 tyś złotych I to cię jakby kompletnie dyskwalifikuje z prawdziwego DH A byłem w rowerowym i poradził mi Scotta Aspecta 40 Poradzili Ci normalny górski rower, który z DH ma tyle samo wspólnego co cywilne auto z F1 tzn. też ma koła I jeśli chcesz nowy to własnie taki, dobry rower górski jest w twoim zasiegu finansowym. Jak używany to juz mozna cudować, da się kupić rower do FR w tej cenie. Podobno.
stpman Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Ten Scott to jest na mój gust do XC. Czyli z Downhillem nie ma zbytnio nic wspólnego. Poczytaj sobie co to Downhill, Freeride, Dirt, Enduro, XC a potem pisz tematy o kupnie roweru, bo widzę, że nie masz bladego pojęcia. A za 3000zł Downhilla kupić się nie da. Co najwyżej używaną ramę z damperem.
tobo Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Gdybam że optymalnym rowerem do twoich potrzeb będzie typowy rower mtb z amortyzatorem przednim ewentualnie dosyć budżetowy rower z amortyzacją także z tyłu. Rower dh nie nadaje się do uniwersalnego jeżdżenia, nie nadaje się również do jazdy w terenie innej niż zjazd. Jeśli chodzi o budżetowego fulla czyli rower amortyzowany, to jest tu aktualnie temat w dziale rowery, poczytaj go.
Peterp079 Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Aspect to nie jest rower do XC tylko do rekreacji. A do autora wątku to polecił Ci dokładnie taki rower jakiego potrzebujesz do jazdy takiej o jakiej piszesz. O rowerze DH to zapomnij jeśli ma też byc uzywany do jazdy po miescie. A ja na Twoim miejscu to bym szukał Krossa Crime jak już chcesz coś wytrzymałego. http://www.mudserwis.com/kross-crime-2009-p-1371.html
tobo Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Aspect to nie jest rower do XC tylko do rekreacji. A do autora wątku to polecił Ci dokładnie taki rower jakiego potrzebujesz do jazdy takiej o jakiej piszesz. O rowerze DH to zapomnij jeśli ma też byc uzywany do jazdy po miescie. A ja na Twoim miejscu to bym szukał Krossa Crime jak już chcesz coś wytrzymałego. Kross Crime 2009 [Crime] - Rowery Kross 2009 - Rowery Kross - Sklep rowerowy Mudserwis Może nie jest rowerem do ścigania się ale do jazdy w terenie, xc - czyli cross country - jest jak znalazł.
Wilku94 Napisano 28 Lutego 2012 Autor Napisano 28 Lutego 2012 Dzięki no widzicie mało co się znam bo siedze w motocyklach i mechanice z tym związanej a ktm comp r3.0 by nadał się ?
Silver400 Napisano 29 Lutego 2012 Napisano 29 Lutego 2012 Do Downhillu nie ale do jazdy w terenie juz nawet tak, oczywiscie rekreacyjnej.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.