szczepan601 Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Witam, szykuję się do zakupu zacisku hamulcowego na przód i napotkałem dwa rodzaje zacisku Avid BB5. No i zgłupiałem Jak różnica między tym a tym? No i drugie pytanie czy ten hamulec da sobie radę ze mną (ponad 120kg)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Różnica jest taka, że fotograf raz stanął z prawej, raz z lewej strony. Dadzą radę? To zależy jak chcesz je wykorzystywać. Choć z przodu widziałbym jednak BB7 i 180mm. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan601 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Tak, tylko BB7 to koszt razy 2,5. Ponadto na amorku pisze że tarcza max 160mm (ROCK SHOX Dart 3) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Ważę ok. 120kg i mam przód/tył 183mm BB7, BB5 nie próbowałem ale widząc moją wagę, wszyscy odradzali Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan601 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 Nic, to jednak zapodam sobie BB7. Wy mnie wykończycie finansowo A tak przy okazji to jaka tarczę zamówić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 W komplecie będziesz miał bardzo dobre tarcze G2CS. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczepan601 Napisano 27 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 A czy do tego zacisku istnieje możliwość zastosowania tarczy Center Lock bo jakoś nie mogę się doszukać Wybaczcie ale nie jestem na tyle obiegany w rowerach niestety Już wiem, trzeba adapter założyć, dzięki i sorki za zawracanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Owszem tarcze na CL spokojnie podejdą, o ile piasta ma takie mocowanie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
arroyo Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 W komplecie będziesz miał bardzo dobre tarcze G2CS. Niekoniecznie, wciąż często do bb7 dodawane są kiepściutkie tarcze roundagon Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
enkoder Napisano 28 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2012 Zależy jak kto kupuje, widziałem również w kompletach tarcze G3CS, przy zakupie należy zwracać na to uwagę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.