Skocz do zawartości

[1500] 80/20% szosa/las

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam rowerku do 1500 przeznaczonego do jeżdżenia 80/20% szosa/las. Mam 178 wzrostu i 70 kg wagi. Jeśli chodzi o moje wcześniejsze rowerki to miałem jakiegos górala z komunii, a którym jeździło się strasznie ciężko. Kupiłem więc damke. Ta po kilku latach odmówiła mi posłuszeństwa, choć jeździło się wygodnie. Szukam jakiegoś roweru do 1500 złotych. Czytałem że A2 z 2011 jest jedną z lepszych opcji w tej cenie. Rozważałem też, aby pooszczędzać jeszcze kilka tygodni i wtedy kupić Kross Street Scrapera 8. Co powiecie? Co polecicie, Drodzy Forumowicze? Mam nadzieje, że jęździć się będzie lekcie niż na poprzednim góralu i dameczce :) i jeszcze jedno ogólne pytanko - jakich dużych fel/ramy potrzebuje przy tych gabarutach?

Pozdrawiam i z góry dziękuje za pomoc, djkrss.

Napisano

Witam,

Co do tego Street Scrapera to nijak mi się on widzi w lesie ze względu na to, że korba posiada tylko duży blat. Moim zdaniem jest to typowy rower do poruszania się po mieście. Na Twoim miejscu wybrałbym MTB i zainwestował pieniążki w jakieś oponki z niskimi oporami toczenia. Rozmiar ramki do Twojego wzrostu to 19cali ale najlepiej byłoby się przymierzyć. Pozdrawiam

Napisano

Tak jak pisałeś. Celowałbym bym w tego Krossa A2. Dwóch moich kolegów jeździ na takich krosikach i to właśnie w większości po szosie i są zaje...cie zadowoleni.

Pozdrawiam

Napisano

Mylimy całkowicie rodzaje rowerów. Kross level a2 to rower górski, natomiast ten który podał autor to rower miejski. Ze swojej strony polecił bym rower crossowy - idealnie dopasuje się do Twoich preferencji. Np: http://sport-bike.pl...Zethos-2011/193

Tylko, że on nie jest z przedziału cenowego do 1500 :))

http://www.activbike.pl/product_info.php/cPath/29/products_id/152?osCsid=ce2badaf0082ebccb1951df0061e686e

co powiecie o tym?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...