Skocz do zawartości

[rozmiarówka] Buty Sidi - problem

adams822

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam okazję kupić w dobrej cenie buty Sidi Eagle SIDI rozmiar 44, lecz nie wiem czy będzie mi pasował na nogę, czy nie będzie za mały.

Od 2 lat jeżdzę w butach Shimano MT-41 rozmiar 44 i pasują idealnie.W internecie podany rozmiar buta odpowiada 278 mm, czyli tyle samo co Sidi Eagle rozm. 44.

Na forum znalazłem wiele tematów na odnośnie rozmiarówek, ludzie nie widzą który rozmiar wybrać. Jedni piszą, że buty są takie same a inni że Sidi z lekka mniejsze od Shimano.

W mojej okolicy nie ma wogóle sklepów z tymi butami, więc muszę się zdać na opinie ludzi.

Dowiedziałem się że po kupnie nie możliwa jest wymiana na inny rozmiar, więc musze wybrać rozsądnie.

Bardzo prosze o radę.

Napisano

Musisz porównać długość wkładki.

Jaki nosisz rozmiar obuwia cywilnego? Sidi ma znormalizowaną rozmiarówkę, buty Shimano to przeważnie rozmiar cywilnych + 1.

Niemniej kupowanie butów bez przymierzenia zawsze wiąże się z ryzykiem.

Napisano

Buty w których na codzień chodze to rozmiar 44.

Najwidoczniej w bliskiej przyszłości będę musiał pojechać do jakiegoś większego maista w okolicy i zamierzyć.

W takim razie wolę nie ryzykować.

Napisano

miałem ten sam problem

na codzien nosze buty rozmiar 43, stare spd shimano miałem 44 i nowe sidi też 44

druga sprawa to szerokość stopy, sidi moim zdaniem są dość "wąskie" stąd wersje mega

powodzenia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...