MariuszCiechanow Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Witam, Chce kupić buty szosowe marki SIDI, ale nie wiem jak jest z numeracją ... Z tego co widziałem na stronie centrumrowerowe.pl to odpowiadał by mi numer 41 bo mam długość stopy 25 cm. Ale miałem okazje przymierzyć buty Shimano i idealnie pasował mi numer 43 czy SIDI mają tak samo dobraną numeracje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Krasiak96 Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ludzie nie wiem czemu zakładacie takie tematy idz do sklepu i przymierz jak kupujesz na allegro czy gdziekolwiek masz podane ile ma wkładka w cm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszCiechanow Napisano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ludzie nie wiem czemu zakładacie takie tematy idz do sklepu i przymierz jak kupujesz na allegro czy gdziekolwiek masz podane ile ma wkładka w cm Akurat butów sidi nie mam gdzie przymierzyć mieszkam tak jak by na odludziu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nieborak Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Miałem shimano nr 42 i były trochę luźne. Teraz mam SH 41 i sidi 42, i obydwie leżą idelanie. Czyli pewnie musiałbyś wziąć nr mniejszy niż SH. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszCiechanow Napisano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Ok, dziękuje za pomoc za kilka dni jak dojdą buty napisze jaka jest sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elin Napisano 2 Marca 2012 Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Ciekawa jestem czy trafiłeś z rozmiarem . Mam dokładnei 25cm długości stopy i noszę SIDI rozmiar 40 - z tym że model damski. Shimano mają kompletnie inną numerację. Ok, dziękuje za pomoc za kilka dni jak dojdą buty napisze jaka jest sytuacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cichy66 Napisano 2 Marca 2012 Udostępnij Napisano 2 Marca 2012 Kupowanie butów w ciemno,bez przymiarki to trochę jak loteria. Swego czasu przymierzałem buty do MTB Shimano kilka różnych modeli i musiałem balansować z numeracją, gdyż jeden model pasował mi jako 43 zaś inny musiałem wybierać jako 44 tego samego producenta. Co jak co,ale but musi być wygodny i dopasowany, no i trzeba przynajmniej tych kilka metrów podreptać po sklepie przed zakupem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elin Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Przymiarki? Chyba przy okazji wycieczki na zachód... Nie znam sklepów w Polsce gdzie mogłabym poprzymierzać buty, a ze względu na to, że kupuję modele damskie jest mi trudno znaleźć coś w Polsce nawet przez internet. Wczoraj obdzwoniłam kilka sklepów rowerowych prezentujących "mój" model na stronie - nie ma w sklepach, nie ma nawet w dystrybucji., kurka wodna! Ostatecznie sprowadzam moje butki z Holandii. To samo mam z butami do biegania - mam ulubiony model, który kupuję w kolejnych odsłonach od 3 lat. Na wersję damską muszę robić regularne polowanie.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszCiechanow Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Buty zamówiłem w rozmiarze 43 i mogę powiedzieć, że z rozmiarem trafiłem idealnie . Wychodzi na to, że kupując buty SIDI musimy celować o numer większe niż obuwie codzienne . Buty robią wrażenie pod względem starannego wykonania i są bardzo wygodne . Teraz pozostaje kupić nowe pedały i bloki pod spd-sl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Ze znanych mi marek, spec, sidi, vittoria wszystkie sa o numer wieksze od obuwia cywilnego. I wyglada, ze numeracja tych marek jest taka sama. Wszystkie mialem/mam 47. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MariuszCiechanow Napisano 3 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 Tylko shimano odstają od reszty Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Elin Napisano 3 Marca 2012 Udostępnij Napisano 3 Marca 2012 buty śliczniutkie - gratuluję wstrzelenia się w rozmiar co do wykonania, to na podstawie moich doświadczeń zakładam, że dłuuugo Ci posłużą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tomash Napisano 5 Marca 2012 Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Nie mogę się zgodzić, że sklepy nie udostępniają butów. Sam kupowałem Dragony od Sidi - model za ok. 1000zł, więc ciężko dostępny nawet w dużych sklepach. Jedyne miejsce gdzie je widziałem to ruchome stoisko Velo, które przywędrowało na Skandię do Bielawy. Sklep, w którym kupowałem jest w mieście powiatowym, ok. 35 tysięcy mieszkańców. Zamówili buty od Velo, przyjechały 3 rozmiary - 41, 41.5 i 42. Przymierzyłem, zobaczyłem, kupiłem 41.5, a reszta została odesłana. Pomijając to, chciałem już wcześniej napisać - stwierdzić tak naprawdę oczywiste, że kupowanie butów bez przymiarki to nie jest dobry pomysł. Chris twierdzi, że kupując Sidi trzeba brać rozmiar większy, autorowi tematu też się udało, a ja mam zdanie odrębne - większość butów, które noszę to 41.5 (chyba, że nie ma połówek - w tedy w zależności od firmy albo 41 albo 42). Przypominam także, że but to nie tylko długość. Gdzie jeszcze takie parametry jak szerokość, wysokość. Ponadto egzemplarz egzemplarzowi nierówny. Niemniej cieszę się, że autor jest z zakupu zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.