Skocz do zawartości

[hamulce] V-brake Shimano XT a problem z odbijaniem

fotoomn

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post, ale to dla mnie ważna sprawa i tak szukam już w internecie odpowiedzi na mój problem i nic pożytecznego nie znalazłem więc zapytam Was. : )

No to tak, kupiłem niedawno Vki Shimano XT i tak popatrzyłem jakie piękne i w ogóle, aż w końcu założyłem cudeńka na ramę i... ehh prawa szczęka nie odbija i to nie przez śrubę regulacyjną. Założyłem je na te najwyższe dziury żeby jak najmocniej odbijały, dokręciłem szczęki i lewa śmiga idealnie, a prawa w ogóle... jeśli odkręcę śrubę mocującą to jest okej, ale to mało bezpieczne, próbowałem z podkładkami i innymi pierdołami - nic. Zauważyłem też, jak zdjąłem szczękę to chwyciłem za końcówkę sprężynki (tą która wchodzi w ramę) i zacząłem nią ruszać i jak za mocno przesunąłem to się blokowała - tak jakby "obudowa" sprężynki była źle wyprofilowana....

Jeśli macie jakieś pomysły co z tym zrobić to piszcie.

Z góry dzięki. ; )

Jak dla mnie to nie jest kwestia sprężyny - mam wrażenie że krzywo jest zamocowana góra tulejki - tak jakby przez to łeb śruby nie będzie przylegał do niej płasko tylko ściska ją z jednej strony i blokuje możliwość obracania się. A co do gwarancji to problemu nie będę miał - zaleta sezonowej pracy w sklepie rowerowym. Jutro się przejdę i zobaczę co wymyślimy, ale póki mam gwarancję to nie będę nic doginał żeby nie zepsuć bardziej. ; D

W każdym razie dzięki za rady. ; )

Pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...