fotoomn Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Na początek witam wszystkich serdecznie. To mój pierwszy post, ale to dla mnie ważna sprawa i tak szukam już w internecie odpowiedzi na mój problem i nic pożytecznego nie znalazłem więc zapytam Was. : ) No to tak, kupiłem niedawno Vki Shimano XT i tak popatrzyłem jakie piękne i w ogóle, aż w końcu założyłem cudeńka na ramę i... ehh prawa szczęka nie odbija i to nie przez śrubę regulacyjną. Założyłem je na te najwyższe dziury żeby jak najmocniej odbijały, dokręciłem szczęki i lewa śmiga idealnie, a prawa w ogóle... jeśli odkręcę śrubę mocującą to jest okej, ale to mało bezpieczne, próbowałem z podkładkami i innymi pierdołami - nic. Zauważyłem też, jak zdjąłem szczękę to chwyciłem za końcówkę sprężynki (tą która wchodzi w ramę) i zacząłem nią ruszać i jak za mocno przesunąłem to się blokowała - tak jakby "obudowa" sprężynki była źle wyprofilowana.... Jeśli macie jakieś pomysły co z tym zrobić to piszcie. Z góry dzięki. ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team michuuu Napisano 26 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Spróbuj przegiąć sprężynę, nie powinna się złamać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Gwarancję masz? To pierwsza myśl, jak z samym hamulcem jet coś nie tak. Jak nie masz, to może sprężyna się po prostu źle ułożyła? Możesz próbować ją odginać, ja tak robiłem wiele razy, ale jak się blokuje, to nie musi wcale dać dobrego efektu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fotoomn Napisano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Jak dla mnie to nie jest kwestia sprężyny - mam wrażenie że krzywo jest zamocowana góra tulejki - tak jakby przez to łeb śruby nie będzie przylegał do niej płasko tylko ściska ją z jednej strony i blokuje możliwość obracania się. A co do gwarancji to problemu nie będę miał - zaleta sezonowej pracy w sklepie rowerowym. Jutro się przejdę i zobaczę co wymyślimy, ale póki mam gwarancję to nie będę nic doginał żeby nie zepsuć bardziej. ; D W każdym razie dzięki za rady. ; ) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.