Skocz do zawartości

[Koła] Dobre, lekkie do roweru AllMountain

ArturEX

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

Szukam dobrych, lekkich i wytrzymałych kół w dobrej cenie.

Swego czasu dużo dobrego słyszałem o Mavic Crossmax ale nie wiem czy nadal opinia o nich jest pozytywna.

Koła będą w rowerze typu AllMountain (Trek Fuel EX7).

Proszę o wsparcie w tym temacie,

Pozdrawiam,

Artur

Napisano

Wspominasz o Crossmaxach a post dalej piszesz, że szukasz kół za "ok 400zł za 2 sztuki " :D Sprawdziłeś ile wspomniane Mavici kosztują ? ;) Za kwotę o której wspomniałeś nie kupisz lepszych kół od tych zastosowanych seryjnie w TREKu. Jest jakiś konkretny powód dla którego chcesz je u Siebie wymieniać ?

Napisano

Dobre, lekki do AM w cenie 400zł? moze zrobisz mocne, ale ciężkie. W tej cenie nawet nie da rady zbudować lekkich i slabych kół, bo i tak przekroczą budżet

Napisano

Serii to ja dawno nie mam.

Miałem Centruona BF800 swego czasu który miał jakieś Alexrims i je wsadziłem ale troche ciężkawe są....

Napisano

Piasty: Novatec NT-D041/D042

Obręcze: MACH 1 SUB-ZERO DISC

Szprychy: Nierdzewki

Najtańszy sensowny zestaw jaki przychodzi mi do głowy. Waga też nie powala ...

Napisano

Koła z rynku wtórnego, to trochę "rosyjska ruletka". Dobrych kół raczej się nie sprzedaje. Ja radziłbym poczekać jeszcze troszkę i dozbierać drugie tyle i złożyć konkretne kółeczka :D.

Piasty: NS Roller

Fele: Sun RIms 29 (spawane)

Szprychy: DT Champion

Ja właśnie taki zestaw będę składał na koniec sezonu, a w sumie to tylko piastę tył muszę jeszcze kupić :) - polecam taki zestaw, tani i dobry.

Napisano

Co do piast to można szukać starszych roczników NS'a Albo Dartmoora, czasem trafia się coś fajnego. Novatec też są ok.

Co do szprych to najlepsze są DT Champion, stalowe i drogie, ale na lata, mi nigdy ani jedna nie pękła.

Co do felgi to na rowerowy.com za 60zł sztuka możesz dostać nowe Dartmoor Trixi. Dość lekkie, w enduro spokojnie wystarczą. Nie wiem czy da się taniej kupić komplet podobnych felg. Są jeszcze czarne dostępne.

BTW Jakie mocowanie koła (oś 20, 15 czy 9mm)?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...