Mychu Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Szukam taniego zestawu lampek rowerowych. Maja służyć jako światło ostrzegawcze na wieczorne przejażdżki. Warunkiem jest waga, baterie AAA i wygląd. Co powiecie na temat Zestaw lamp rowerowych MacTronic L-FN-5Z 5LED | Oświetlenie i akcesoria | Lampki i liczniki rowerowe | Awa24.pl Warto? A może coś innego w podobnej cenie? //Patrz, gdzie zakładasz tematy - strefa testów to zdecydowanie nieodpowiednie miejsce. Safian
piotrek87 Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Biorac pod uwage Twoje wymogi lepiej kupić takie żabki zakladane na gumke Mactronica micro albo Author A-shot (ta mam i jako pozycyjna jest ok). Wybor jest zreszta spory.
Mychu Napisano 26 Lutego 2012 Autor Napisano 26 Lutego 2012 Biorac pod uwage Twoje wymogi lepiej kupić takie żabki zakladane na gumke Mactronica micro albo Author A-shot (ta mam i jako pozycyjna jest ok). Wybor jest zreszta spory. A czemu lepiej? Z tego co wiem, to A-shoty kosztują coś koło 40 zł i sa na baterie CR (płaskie zegarkowe), mają 2 diody. Te mają 5 diod
Gumis0303A2 Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Mam komplet Author Shot i zdecydowanie polecam jako lampki ostrzegawcze. Nie wiem dlaczego uparłeś się na na większe lampki z bateriami AAA
Schwefel Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Baterie/akumulatory AAA to dłuższa praca i dostępność ogniw w każdym kiosku. Tu rozumiem autora tematu. Sam jeżdżę z takimi lampkami z Decathlona http://www.decathlon.com.pl/PL/vi00-led-tylna-czerwona-193584937/# bo są małe i poręczne.
zekker Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Większy klosz i odbłyśnik, to lepsza widoczność. Według mnie te mactronici dadzą radę, ale trzeba pamiętać, że na tle samochodów mogą być słabo widoczne.
piotrek87 Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 A czemu lepiej? Z tego co wiem, to A-shoty kosztują coś koło 40 zł i sa na baterie CR (płaskie zegarkowe), mają 2 diody. Te mają 5 diod Bo napisałeś, że priorytetami sa waga i wyglad;)Fakt nie sa na baterie AAA, ale z tego co mi sie wydaje to na tych cr wytrzymuja okolo 60h! To jest naprawde duzo, ale w razie czego taka baterie mozna tez rezerwowo zabrac, chociaz szybka wymiana nie nastapi.
dominv8 Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 a ma ktoś może takie ostrzegawcze obrysówki http://allegro.pl/lampka-przod-tyl-torch-boczne-do-kierownicy-i2154167900.html nie wiecie jak to siedzi w kierownicy czy dość ciasno żeby nie wypadło.
zekker Napisano 5 Marca 2012 Napisano 5 Marca 2012 Nie wiem jak siedzą, ale według mnie lepiej zainwestować w opaski odblaskowe na nadgarstki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.