matysiakos Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Witam. Na wstępie chciałbym zaznaczyć, że jestem kompletnym amatorem jeśli chodzi o sprzęt rowerowy. Niedawno kupiłem kolarkę. Chciałem w ktoryś dzień napompować koła, ale znalazł się problem. Dętki mają takie cienkie i długie wentylki. Bałem się pompować normalną pompką (na wentylek samochodowy), ponieważ bałem się, że go urwę. Trzeba jakąś specjalną pompkę lub końcówkę?
1415chris Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Pompki w wiekszosci sa kompatybilne z zaworami schrader i presta. Ten, ktory opisujesz to jest presta. Jezeli masz taka pompke, to powinienes odkrecic koncowke i obrocic plastykowy wklad.
Fenthin Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Lub użyć czegoś takiego, jeśli to pompka tylko pod Schradera: Adapter Presta-Schrader 5 zł w rowerowym. Ważna uwaga. Żeby napompować Prestę, trzeba wcześniej odkręcić ten mały element na samym końcu wentyla i wcisnąć go do środka. A po zdjęciu pompki wkręcić z powrotem
matysiakos Napisano 26 Lutego 2012 Autor Napisano 26 Lutego 2012 wcisnąć go do środka Nie rozumiem tej części. Jak mam go wcisnąć do środka?
Fenthin Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Masz coś takiego: klik I ten górny element po prostu wciskasz na siłę w głąb wentyla. Nie martw się, nie wpadnie, jeśli o to Ci chodzi.
matysiakos Napisano 26 Lutego 2012 Autor Napisano 26 Lutego 2012 Masz coś takiego: klik I ten górny element po prostu wciskasz na siłę w głąb wentyla. Nie martw się, nie wpadnie, jeśli o to Ci chodzi. O to mi chodziło. Dziękuje bardzo za odpowiedź. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.