pyndek Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Witam Poszukuje 2 kół do mojej Meridy Matts TFS trail 100-d. Koszt zakupu chciałbym zamknąć w kwocie 400-500 zł. Chciałbym wymienić ponieważ te oryginalnie montowane nie wytrzymują mojego ciężaru (95 kg) i się często centrują. Koła mają być pod tarcze ale szczerze to nie wiem czy jest to wolnobieg czy kaseta. Fajnie by było jakby były też białe, pasowałyby mi pod kolor roweru. Z góry dziękuje za odpowiedzi.
dawid Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Ta merida jest w takim zielonym kolorze z białymi obręczami alexrims? ja bym Ci zaproponował: Piasty Rival KDF24 i KDR24 lub novatec D041 i D042 (novateci były by białe, rivala mam tylko w kolorze czarnym i czerwonym) Obręcze Rigida Taurus 2000 disc czarne Szprychy Sapim Force. Cena z rivalami by wyszła 499zł z Novateciem 559zł Obręcze Rigidy będą wystarczająco mocne i nie będą za bardzo ciążyć Szprychy Sapim Force niestesty troszkę kosztują. Ale są cieniowane 2.2-1.8-2.0, czyli przy główce szprychy są najgrubsze 2.2mm, tam też najwięcej cierpią, na najdłuższym odcinku są scieniowane do 1.8 dzięki czemu są dużo bardziej elastyczne i pozwalają na delikatne odkszałcenia dzięki czemu więcej szprych jest w stanie wspólnie pracować, a nie jak w przypadku szprych nieścieniowanych jedna szprycha przyjmuje całe obciążenie, ponieważ się nie odkszałca i reszta nie jest w stanie jej pomóc. I standardowo przy nyplu ma 2.0mm co w supełności wystarczy. Piasty są na łożyskach maszynowych, zaden cud techniki, nie powalają wagą, ale przejeżdzą z Tobą wiele kilometrów
pyndek Napisano 25 Lutego 2012 Autor Napisano 25 Lutego 2012 Tak, białe obręcze alexrims. Powiem, że ciekawy ten zestawik mi podałeś, szczególnie ciekawe są te szprychy Sapim Force, w gotowych zestawach za podobne pieniądze się z nimi nie spotkałem. Mam tylko takie pytanie, tak złożone koło bez problemu wejdzie mi w widelec i później w hamulec? Wybacz za pytanie ale jestem dość zielony w temtach rozbudowy rowerowej dlatego wole zapytać ;]
dawid Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 bez problemu, wszystkie części będą w tych samych standardach co te co masz dotychczas. Akurat identyczny rower jak Twój ma moja dziewczyna to wiem co w nim siedzi
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.