guns0 Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Witam. Przymierzam się do zakupu nowego roweru, ponieważ stary już odmówił mi posłuszeństwa. Rower będzie głównie do jazdy po mieście ale nie chcę miejskiego, chcę sportowy rower. Znazłem ciekawy model z oferty krossa 2012. Chciałem, jako amator, zapytać się was co o tym sprzęcie sądzicie, i czy części są wytrzyamałe, dobre itd. Może macie inne propozycje? Rower ten przypadł mi bardzo do gustu, podoba mi się. Jak wygląda strona techniczna? Co do kasy to tak w granicach 1500 zł. Tutaj link do roweru: http://www.kross.pl/pl/2012/mtb/hexagon-x6 MODEL: Hexagon X6 kolekcja 2012. Serdecznie pozdrawiam i życze miłego dnia.
pranek Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Po jakich drogach będziesz jeździł? Czy będą to tylko drogi asfaltowe czy może także leśne? Jakie masz wymagania jeśli chodzi o rower?
StylowyRower Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 W sumie racja,najpierw warto byłoby podac kilka istotnych szczegółów odnośnie tego czego oczekujesz od swojego roweru,jakie masz wymagania. Wtedy postaramy się pomóc,a podobnych tematów było już ilka,więc możesz poczytać.
guns0 Napisano 26 Lutego 2012 Autor Napisano 26 Lutego 2012 Szukam roweru aby szybko jeździł, krzepę mam i potrzebuje szybkiego sprzętu ponieważ szybko muszę się przemieszczać. Rower generalnie będzie na asfalcie (całe miasto moje jest w drogach rowerowych) ale np. odcinki drogi gdzie mieszkam żeby dostać się do miasta są nieco hardkorowe (kamienie, doły, górki) dlatego potrzebuję też sportowego roweru a zarazem szybkiego. Szybki na asfalcie, wygodny i sprawny, wytrzymały w terenie
mam16v Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Szukam roweru aby szybko jeździł, krzepę mam i potrzebuje szybkiego sprzętu ponieważ szybko muszę się przemieszczać. Rower generalnie będzie na asfalcie (całe miasto moje jest w drogach rowerowych) ale np. odcinki drogi gdzie mieszkam żeby dostać się do miasta są nieco hardkorowe (kamienie, doły, górki) dlatego potrzebuję też sportowego roweru a zarazem szybkiego. Szybki na asfalcie, wygodny i sprawny, wytrzymały w terenie do zastosowań jakie podałeś to najlepiej pasuje rower krosowy koła 28" bedzie jeździł lżej i szybciej niż mtb 26"(hexagon) np:romet rx500 kross evado merida crossway 100v itd...
Wave Napisano 26 Lutego 2012 Napisano 26 Lutego 2012 Mogę polecić Ci Kross Evado 1.2, w tej cenie idealny. Sam go posiadam, gdyż kupiłem go z myślą o jeździe w podobnych, jak nie identycznych warunkach. Z podobnych to jeszcze: Unibike Crossfire Merida 20-MD Kross Evado 1.1
ILC Napisano 27 Lutego 2012 Napisano 27 Lutego 2012 Z mojej strony mogę polecić to: http://sport-bike.pl/pl/p/Unibike-Zethos-2011/193 Kolega ma i jest zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.