afly Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Witam, co myślicie o takim systemie? Natknąłem się na ten link dziś, i uważam że nie jest on jakiś super konieczny. Czy przerzutka nie będzie się blokować w ten sposób na skrajnych przełożeniach, w przypadku za krótkiego łańcucha? Pewnie sama przerzutka stanie się cięższa, tylko czy przy upadku nie będzie łatwiej uszkodzić wózka... Jakoś jestem źle nastawony chyba do nowośći Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Wg. mnie średnio przydatne, może dla początkujących, ale jak ktoś potrafi zakładać/ściągać koła, to bez problemu da radę i bez tego Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcingrychtol Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Fajny filmik. Uśmiałem się. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lyndowss Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Hahaha! Nie widzę innego określenia dla tego wynalazku jak: frajerskie! Jeżeli ktoś nie potrafi sobie poradzić ze zdjęciem koła to lepiej mu tego nie ułatwiać. Wiadomo wtedy, że ma dwie lewe ręce i dętki i tak nie zmieni. Nie mówiąc już o trudniejszych czynnościach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Puklus Napisano 25 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 sh*tmano ma coś podobnego w XTR ale u mnie by sie przydało bo wyjęcie koła bez rozpięcia łańcucha to prawie mission imposible ... Ale na szczęście nie robię tego za często Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 25 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 sh*tmano ma coś podobnego w XTR No nie do końca, w XTR jest tylko hamulec cierny, który przy wyjmowaniu koła można 'wyłączyć', jego zadanie jest zupełnie inne, z resztą nie ułatwi on zdjęcia koła. Swoją drogą gość z filmiku jest chyba niepełnosprawny, co to za problem zdjąć koło nie naprężając wózka? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Gość na filmie prezentuje tą nowość po amerykańsku - czyli idiotyczne zachowanie do potęgi n, które ma pokazać jak beznadziejne jest inne rozwiązanie a jak rewelacyjne nowe. Czy to rozwiązanie dla początkującego - pewnie tak, ale takich rowerzystów jest przygniatająca większość. W cywilizowanym świecie bardzo wielu ludzi nie tyka roweru, nawet najprostsze rzeczy robi za nich warsztat rowerowy. W takim przypadku wyjmowanie koła może być wyzwaniem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 27 Lutego 2012 nawet najprostsze rzeczy robi za nich warsztat rowerowy. W takim przypadku wyjmowanie koła może być wyzwaniem. Zgadzam się w pełni tylko tutaj nasuwa się pytanie skoro człowiek nie potrafi sobie poradzić ze zdjęciem koła "bez cuda techniki", to co będzie jak już je zdejmie ? Zrobi sobie krzywdę wymieniając dętkę, albo w ogóle zgubi koło po jego zdjęciu P.S. Dla mnie filmik na amerykańskim poziomie, jak dla mnie żałosny tak samo jak i patent Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.