Skocz do zawartości

[przerzutka tylna] Sram cage lock

afly

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, co myślicie o takim systemie?

Natknąłem się na ten link dziś, i uważam że nie jest on jakiś super konieczny. Czy przerzutka nie będzie się blokować w ten sposób na skrajnych przełożeniach, w przypadku za krótkiego łańcucha? Pewnie sama przerzutka stanie się cięższa, tylko czy przy upadku nie będzie łatwiej uszkodzić wózka... Jakoś jestem źle nastawony chyba do nowośći :D

Hahaha! Nie widzę innego określenia dla tego wynalazku jak: frajerskie! :D

Jeżeli ktoś nie potrafi sobie poradzić ze zdjęciem koła to lepiej mu tego nie ułatwiać. Wiadomo wtedy, że ma dwie lewe ręce i dętki i tak nie zmieni. Nie mówiąc już o trudniejszych czynnościach.

• Mod Team
sh*tmano ma coś podobnego w XTR

No nie do końca, w XTR jest tylko hamulec cierny, który przy wyjmowaniu koła można 'wyłączyć', jego zadanie jest zupełnie inne, z resztą nie ułatwi on zdjęcia koła.

Swoją drogą gość z filmiku jest chyba niepełnosprawny, co to za problem zdjąć koło nie naprężając wózka? :D

Gość na filmie prezentuje tą nowość po amerykańsku - czyli idiotyczne zachowanie do potęgi n, które ma pokazać jak beznadziejne jest inne rozwiązanie a jak rewelacyjne nowe.

Czy to rozwiązanie dla początkującego - pewnie tak, ale takich rowerzystów jest przygniatająca większość. W cywilizowanym świecie bardzo wielu ludzi nie tyka roweru, nawet najprostsze rzeczy robi za nich warsztat rowerowy. W takim przypadku wyjmowanie koła może być wyzwaniem.

nawet najprostsze rzeczy robi za nich warsztat rowerowy. W takim przypadku wyjmowanie koła może być wyzwaniem.

Zgadzam się w pełni tylko tutaj nasuwa się pytanie skoro człowiek nie potrafi sobie poradzić ze zdjęciem koła "bez cuda techniki", to co będzie jak już je zdejmie ? Zrobi sobie krzywdę wymieniając dętkę, albo w ogóle zgubi koło po jego zdjęciu :D

P.S. Dla mnie filmik na amerykańskim poziomie, jak dla mnie żałosny tak samo jak i patent :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...