zibra Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Witajcie Panowie Posiadam taki oto rowerk w kolorze szarym (prawdopodobnie specyfikacja jest identyczna lub bardzo zbliżona): http://www.decathlon.com.pl/PL/rockrider-5-2-czerwony-45280787/#INFO-DETAIL Chciałbym na sezon wiosenno-letni usprawnić w nim troche elementow, ale kompletnie nie wiem jak najrozsadniej zagospodarowac wolne srodki. Ramy nie chcialbym zmieniac. Jezdze zazwyczaj w lekkim terenie - miasto, parki, sciezki utwardzone, las itp. Do tej pory wymienilem tylko przerzutke przednia i opony na Rubeny, ktore dosyc mocno odchudzily rowerek. Mam tez hamulce Avid, v brake i niezamontowane klamki avid 5fr, ktore czekaja na porzadne manetki? Nie zalezy mi na superhiper niskiej wadze, ale cenie sobie dobrej jakosci, wytrzymale podzepoly, ktore dadza mi duuuza frajde z jazdy. Od czego zaczac? Sztywny wiedelec? Manetki xt, przerzutka i kaseta? Jakie? Kola i hamulce tarczowe? Korba? Mam totalny metlik w glowie. Niby domyslam sie co bedzie mialoi wiekszy wplyw na usprawnienie, ale chcialbym prosic o uporzadkowanie mysli. Budzet 1500zl. rozwazam jak najbardziej rzeczy uzywane/z drugiej reki. Moze dzieki wam uda sie bardzo fajnie i madrze wydac pieniadze:)) Pozdrawiam Kuba
Bezio Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Jak sztywny widelec, to wybierz coś z oferty Mosso.
zibra Napisano 25 Lutego 2012 Autor Napisano 25 Lutego 2012 Tyle to mniej wiecej wiem. Sa tez widelce exotic itp, ale mi wlasnie chodzi o jakis naszkicowany biznesplan, bo kompletnie nie wiem od czego zaczac, zeby to mialo rece i nogi:) A propo widelca to tez nie wiem czy piwoty czy juz tarcze, a tu znow musialaby byc zmiana i koszta. Mozliwe tez zakupy z ebay. Jak to bedzie do czegos potrzebne to moj wzrost 182cm, waga 90kg.
pytlas Napisano 25 Lutego 2012 Napisano 25 Lutego 2012 Moim zdaniem jak ładujesz sztywne widelec, to jeździsz w takim terenie że v-ki spokojnie tobie wystarczą,
zibra Napisano 25 Lutego 2012 Autor Napisano 25 Lutego 2012 Nie wiem czego sie spodziewac po sztywniaku, ale prawdopodobnie masz rację. Tylko co z resztą
zibra Napisano 27 Lutego 2012 Autor Napisano 27 Lutego 2012 Ok, temat nie wzbudza wiekszego zaintereswoania, wiec inna propozycja. Powiedzmy, ze w gre wchodzi zmiana bazy, czyli ramy:P Do moich zastosowan ile musialbym wydac na rame, ktora bedzie zdecydowanie lepsza od tej w rockriderze, lzejsza i stanowila dobra baze pod rozbudowe. Na co zwracac uwage i moze jakies linki? Nie musi byc nowka, w gre wchodza tez uzywki, bo zdaje sobie sprawe, ze mozna znalezc cos znacznie lepszego.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.