Yoogix Napisano 23 Lutego 2012 Napisano 23 Lutego 2012 witam serdecznie Od nie dawna mieszkam w Poznaniu i słyszałem od znajomych że jest bardzo fajna droga rowerowa od Poznania do Kiekrza tyle że nie bardzo się orientuje jaka to trasa, jaka tam występuje nawierzchnia oraz jaki stopień trudności tam występuje oraz czy taka trase przebędę rowerem Crossowym czy raczej MTB i mniej więcej ile czasu ona zajmuje. Idzie ciepło i chce się zorientować gdzie sie wybrać
Mod Team michuuu Napisano 24 Lutego 2012 Mod Team Napisano 24 Lutego 2012 Nawierzchnia twarda, szybka - Crossem spokojnie, nawet szosówką można, Stopień trudności - łatwy. Czas - zależy skąd będziesz startował. http://www.czasnarower.pl/trasa/1000 http://www.pascal.pl/na_rower.php?ind=trasy&type=275&id=58212
Biera Napisano 24 Lutego 2012 Napisano 24 Lutego 2012 stopień trudności to raczej "dziecinnie łatwa" trasa idealnie nadaje się na wypad na spacer z dziećmi niezbyt długa, bardzo szybka trasa bez żadnych trudności technicznych. jak zauważył michuuu można ją przejechać nawet na szosówce. początek przy jeziorze rusałka (za parkiem sołackim)
Yoogix Napisano 24 Lutego 2012 Autor Napisano 24 Lutego 2012 Dziś się dowiedziałem, że najprawdopodobniej dostane pracę w Kiekrzu i mam zamiar dojeżdzać tam na rowerku teraz planuje kupić jakiś lepszy sprzęt myślę o http://www.mudserwis.com/kross-2011-evado-11-p-1429.html wszystko układa się ładnie:) Teraz mieszkam na Os. Kopernika ale jakoś nie długo będę zmieniał i myśle coś o Os. Chrobrego chyba z obydwóch osiedli będę miał dobry dojazd na rowerze do Kiekrza co myślicie? Niestety jeszcze dobrze Poznania nie znam więc proszę o wyrozumiałość
Mod Team michuuu Napisano 24 Lutego 2012 Mod Team Napisano 24 Lutego 2012 Z Kopernika do Strzeszynka jest 12km w 90% ścieżkami rowerowymi i lasem. Jak na tą trasę to Cross jest dobrym wyborem.
Yoogix Napisano 1 Marca 2012 Autor Napisano 1 Marca 2012 Witam i stało się przeprowadziłem się na ul. Piątkowskiej osiedle Winiar i dostałem prace w Kiekrzu autobusem to wychodzi trochę dalej za dworcem. Przymierzam się do kupna roweru kolega polecił mi rower Hercules Rocco A24 mówi, że do pracy będzie lepszy co myślicie? a i mam jeszcze jedno pytanie ile mniej więcej potrzeba czasu na przebycie takiej trasy takim lekką/średnią prędkością od razu mówię że nie jestem maratończykiem hehe pozdrawiam
darfinno Napisano 1 Marca 2012 Napisano 1 Marca 2012 Witam i stało się przeprowadziłem się na ul. Piątkowskiej osiedle Winiar i dostałem prace w Kiekrzu autobusem to wychodzi trochę dalej za dworcem. Przymierzam się do kupna roweru kolega polecił mi rower Hercules Rocco A24 mówi, że do pracy będzie lepszy co myślicie? a i mam jeszcze jedno pytanie ile mniej więcej potrzeba czasu na przebycie takiej trasy takim lekką/średnią prędkością od razu mówię że nie jestem maratończykiem hehe pozdrawiam najlepiej jak sie po prostu przejdziesz i poznasz trasę:-) Mysle że gdzieś tak między 30 a 60 minut ja pokonasz.
Yoogix Napisano 1 Marca 2012 Autor Napisano 1 Marca 2012 No właśnie ja jeszcze nie posiadam roweru żebym mógł poznać i przejechać się tą trasą muszę jeszcze z miesiąc odłożyć kasę na rower hehe
jasskulainen Napisano 22 Marca 2012 Napisano 22 Marca 2012 jak chcesz dojezdac nim do pracy to od razu zainwestuj w pelne blotniki i zwroc uwage czy da sie je zamontowac w kupowanym przez ciebie rowerze
Mod Team michuuu Napisano 22 Marca 2012 Mod Team Napisano 22 Marca 2012 Witam i stało się przeprowadziłem się na ul. Piątkowskiej osiedle Winiar i dostałem prace w Kiekrzu autobusem to wychodzi trochę dalej za dworcem. Przymierzam się do kupna roweru kolega polecił mi rower Hercules Rocco A24 mówi, że do pracy będzie lepszy co myślicie? a i mam jeszcze jedno pytanie ile mniej więcej potrzeba czasu na przebycie takiej trasy takim lekką/średnią prędkością od razu mówię że nie jestem maratończykiem hehe pozdrawiam Rower na dojazdy do pracy się nada. Z Piątkowskiej do Kiekrza 30-35min powinno wystarczyć.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.