Skocz do zawartości

[rower] Co ja kupiłem?

ludz

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Przez niemalże czysty przypadek (chociaz nie ukrywam, chodziła mi po głowie) kupiłem używaną, starą szosówkę.

Rower wydał mi się w miarę zadbany, pomijając ręcznie przemalowaną ramę i dziwne dodatki.

Raczej jest to składak, bo częsci jest tutaj niezły mix, z tego co udało mi się wyczytać:

• hamulce Shimano 600
  • piasty hb-f105
  • obręcze Weinman 913
  • łańcuch Sedis
  • manetki Weinman
  • przelotki pancerzy na ramie - Campagnolo ;)
  • przerzutki, korba shimano (o tym niżej)

Najkrócej zapytam, czy jest jakakolwiek szansa na zidentyfikowanie ramy bez żadnych naklejek i oznaczeń? Co wiem na pewno, to że jest stalowa, łączona mufami. Jedyne co się zachowało, to oznaczenie GS163882 (ew. GS463882) na spodzie tulei suportu. Jeśli potrzeba zdjęć jakichś szczegółów, chętnie dodam, tylko powiedzcie, jakie :)

Druga sprawa, to model przerzutek, korb i manetek - nie znalazłem żadnych oznaczeń, poza charakterystycznym znaczkiem łuku ze strzałą. Mnie to niewiele mówi, googlanie nie pomogło, a pewnie siedzący w temacie zidentyfikują to od ręki. Fotki poniżej:

86ddc52d9446195bm.jpg

388d69585d0c6c8em.jpg

Z góry dzięki za odpowiedzi, zdravim,

Robert

Druga sprawa, to model przerzutek, korb i manetek - nie znalazłem żadnych oznaczeń, poza charakterystycznym znaczkiem łuku ze strzałą. Mnie to niewiele mówi, googlanie nie pomogło, a pewnie siedzący w temacie zidentyfikują to od ręki.

Shimano 105 golden arrow.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...