Skocz do zawartości

[rower] Kellys 2012 MTB

alojz12311

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

A co mam wymienić Tobie wszystkie amory które są na rynku? A może nie rozumiesz słowa każdy? Naprawdę się nudzisz a dodatkowo nie masz żadnej wiedzy jak widać. Może zamiast pisać poczytaj forum, nauczysz się czegoś.

Napisano

nemo2009 czy Ty urwałeś się z choinki czy zamieniłeś się z własnym pe**sem na rozumy ???

Jeżeli ktoś waży 55kg to idealnym amorem będzie każdy powietrzny a nie sprężynowy !

A jeśli chcesz przykładów to bardzo proszę : R7, REBA, FOX F-100 itp

Napisano
A co mam wymienić Tobie wszystkie amory które są na rynku? A może nie rozumiesz słowa każdy? Naprawdę się nudzisz a dodatkowo nie masz żadnej wiedzy jak widać. Może zamiast pisać poczytaj forum, nauczysz się czegoś.

Wystarczy jeden,który pasuje autorowi tematu.

Naprawdę się nudzisz

Niestety sie nudzę,bo mam dyżur i muszę wysłuchiwać takich nudziarzy,jak ty.

Napisano

To może ja odpowiem nemo2009, z przykładami ;)

Moja kobieta - waga 49 kg (podobno, wiadomo jak to u kobiet z wagą ;) ), ujeżdża SR Epicon, wcześniej miała XCR, komfort bez porównania.

Ja - waga 67 kg, ujeżdżam SR Epicon, wcześniej wszelakie sprężynowce w podobnej cenie, komfort z poprzednimi bez porównania.

Koleżanka - waga 53 kg, ujeżdża Rebę, wcześniej sprężynowa Tora.

Jak widzisz, same chuderlaki, wszyscy na powietrznych, każdy miał doświadczenie ze sprężynami i dopiero powietrzne można było ustawić tak, jak się chciało, bez kombinacji z wymienianiem sprężyn itp. Wystarczy pompka :)

Napisano
nemo2009 czy Ty urwałeś się z choinki czy zamieniłeś się z własnym pe**sem na rozumy ???

Mam inne zdanie na ten temat i nie ma potrzeby,abyś był wulgarny.

Napisano

Ale Twoje zdanie wprowadza ludzi w błąd. Nie jesteś Kopernik żeby mieć luksus aż tak odmiennego zdania od wszystkich i mieć rację. ;)

Napisano
Nie jesteś Kopernik żeby mieć luksus aż tak odmiennego zdania od wszystkich i mieć rację. ;)

Gdyby Kopernik nie był duchownym,to byłby spalony na stosie.

Nie twierdzę,że mam rację,ale też nie twierdzę,że ty ją masz.

Napisano

thumbnails.jpg

A osprzęt ? chyba dość nawet nie ?

Hamulce Hayes Ryde dobre są ?

Wcześniej miałem XCM V3 to był nie powietrzny amor ? Będe czuł dużą różnice między XCM a MANITOU MINUTE LTD ? ***Alojz***

Napisano

Rower jest całkiem ok.

XCM V3 to nie jest amortyzator powietrzny, a różnica między nim a MInute jest taka, jak między maluchem a np. Audi A4 ;)

O hamulcach się nie wypowiem, nie miałem z nimi do czynienia.

Napisano

Dzięki Elkazzioro :) Pozdr. ***Alojz***

Elkazzioro takie nietypowe pytanie jaki byś wybrał rower do 3000 zł ? MTB

Ej a co sądzis o Kellysie Oxygen 2012 ? Lepszy od Cube ??2012_kellys_oxygen_expert_green.jpg

Napisano

Nie wklejać zdjęć, podawaj linki do konkretnych modeli.

A ten kellys pod każdym względem jest gorszy od Cuba. Przeglądnąłem allegro tak na szybko i ten Cube to naprawdę całkiem dobry wybór z tego, co jest obecnie dostępne.

• 2 tygodnie później...
Napisano

koledzy szukam podobnego roweru, mam na oku teraz kellys magic master z amorem SR SUNTOUR Raidon X3 RL, 100mm, air / Remote Speed Lockout cena roweru 2600

lub kross level a6 disc za 2249 z amorem SR Suntour XCR LO

który był by lepszym wyborem , waże ponad 110 kg. ewentualnie jakie modele rowerów CUBE są dostępne w cenie do 2600.

Napisano

daruj sobie te kellysy, one akurat nie mają fajnego osprzętu ani amorka z przodu, ten cube 18 cali jak masz 186 będzie za mały.

Poszukaj krossa a8, może znajdziesz za 3000, ewentualnie unibike expert. Oba rowerki będą dużo lepsze niż wcześniejsze przykłady.

http://allegro.pl/rower-kona-kula-2009-r-18-40-warszawa-i2182901694.html

to jest świetny rowerek za kasę w Twoim budżecie, tylko rozmiar za mały.

możesz ten zainwestować w fajny rowerek karbonowy, a później, zmienić osprzęt..też ciekawy wybór

http://allegro.pl/merida-carbon-flx-race-z-4599-sklep-fa-gw-i2191016847.html

Napisano

wizualnie kona okropna.....może i tak, nie każdemu się spodoba, nie jest taka "szpanerska"

ale to jedna z lepszych propozycji. Świetny kultowy rower z dożywotnią gwarancją na ramę z dobrym osprzętem.

mi się podoba bardzo :)

Napisano

Oprócz kultowości, dobrze jeszcze żeby podpasował właścicielowi, Kona prowadzi się bardzo specyficznie, i szczerze odradzam kupienie tego roweru bez jazdy próbnej w terenie :blink: nie jest to bynajmniej typowy rower do XC.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...