bartnik Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 jako inżyniera mnie to nie dziwi - mała koronka oznacza małe ramię i mamy przy twardym ciśnięciu: duży moment/małe ramię=duży nacisk (a prościej - napięcie łańcucha na twardych przełożeniach) Albo rower będzie super-lekki, albo użyteczny. Nie wiem jak wygląda twardość tytanu, ale chyba w kasecie XTR właśnie z niego są koronki. Alu zostawmy do pokazówek (a twój rower to nie z tych raczej), ewentualnie dla dużych trybów, gdzie nacisk jest zawsze mniejszy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 17 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Są kasety całkowicie tytanowe i z ich normalną eksploatacją: jakością zmiany biegów, czasem użytkowania jest całkiem dobrze - używałem takiej kasety, kosztowała tyle co xtr i byłem z niej zadowolony. Najpierw zamontowana w rowerze mtb, potem miejskim, eksploatacja codzienna, niezbyt higieniczne warunki pogodowe. Wiele lat używam korb z małą zębatką alu - także bez skutków ubocznych. Jest ona przeważnie najmniej używana i podlega mniejszym obciążeniom, stosowana jako "ratunkowa". Rower z tematu nie jest super lekki, jak na dzisiejsze standardy w miarę lekki, więc moim zdaniem nie podlega zasadzie albo super lekki albo użyteczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 17 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2013 Heh lekki rower to miał taki mój znajomy, 1x10, koła 1100 g na szytkach, ważył chyba z pedałami 7,3 kg, lapierre pro race Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bartnik Napisano 18 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 Rower z tematu nie jest super lekki, jak na dzisiejsze standardy w miarę lekki, więc moim zdaniem nie podlega zasadzie albo super lekki albo użyteczny. no ja właśnie do tego piję, że rower Cox-a jest użyteczny i na razie zbijanie masy sensownie zrobić w innych miejscach niż zębatki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 18 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2013 hamulce juz mam, super sprawa, tylko denerwuje mnie luz na klockach, w v-kach nie było.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 24 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2013 zdjęcia hampli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobo Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 hamulce juz mam, super sprawa, tylko denerwuje mnie luz na klockach, w v-kach nie było.... Na forum był temat lub posty o likwidacji luzu klocków z radiatorami, ale nie pamiętam w jaki sposób problem został rozwiązany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 25 Stycznia 2013 Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 Jak widzę te hamulce i to jeszcze z radiatorem to normalnie trochę zazdroszczę. A z luzami to można wkręcić śrubkę zamiast zawleczki (tak jak w XT) lub ktoś pisał o założeniu na klocki folii termokurczliwej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 25 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2013 (edytowane) nie nie, nie o to chodzi, na zdj nr 3 jest na końcu zawleczki takie czarne "coś", tojest właśnie kawałek rurki termokurczliwej który klinuje ciasno zawleczkę, mi chodzi raczej o luz przy tym jak na zablokowanych kołach ruszasz rowerem w przód tył to nie blokuje tak na 100% jak w v-kach tylko troche klocki lataja w zacisku Edytowane 25 Stycznia 2013 przez Cox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 10 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 10 Lutego 2013 Ładne zdjęcie w terenie, na http://pl.wikipedia.org/wiki/W%C4%99gielnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 27 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 27 Lutego 2013 nowe części najprawdopodobniej będą jeszcze tarcze progress 317, 180mm i 160mm tylko musze skombinować adaptery cl-> is, jest to bezpieczne rozwiązanie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Qrcze, fajnie to skleiłeś do kupy, waga ekstra, szpej ołkej, wygląd tragiczny, i uwierz mi że próbowałem na wszelkie możliwe sposoby przekonać się, tłumaczyłem sobie że może fajny bo taki oryginalny, niepowtarzalny, no ale nie dało rady zmysłu stetycznego oszukać....po cholerę Merida stworzyła takie malowanie??? co to wogóle są za płomienie...jak z bika dla 3 latka. Sam kolor ( seledyn ) ok, no ale te płomienie...nie przeżyje;) Pozdrawiam hej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 wszystkie teamowe modele maja takie malowanie, z tymi zielonymi akcentami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MokryxD Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Cox, planujesz jeszcze jakiś zmiany w tym roku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 28 Lutego 2013 Autor Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 heh, nie wiem, jak się okazja nadarz to coś ulepszam, ale już chyba basta, tyle wystarczy, zostały już tylko manetki xt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lumperator Napisano 28 Lutego 2013 Udostępnij Napisano 28 Lutego 2013 Widziałem kiedys tą ramę. Na zdjeciach prezentuje się średnil, ale w realu piękny lakier (zwłaszcza ten granat). Zielone płomienie to cecha charakterystyczna tej marki. Cóż, albo się kocha, albo nienawidzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 Hej, żeby nie było, projekt jest super, sam rower ekstra, tylko te płomienie nie dają mi spokoju:D Ale oczywiście gusta non diskusta;p Pamiętam że jak szukałem ramy natrafiłem właśnie na taką meridkę w dobrej cenie, i tyko i wyłącznie te płomienie ją zdyskwalifikowały:( Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 1 Marca 2013 Udostępnij Napisano 1 Marca 2013 tylko te płomienie nie dają mi spokoju:D Chłopie daj spokój z tymi płomieniami, 3 posty wyżej spamowałeś to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
medik Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Tym bardziej, że wcale nie sa takie brzydkie. Wszystko kwestia gustu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Kojarzycie team Lampre Merida? http://www.teamlampremerida.com/ kolorystyka ich rowerów jest krytykowana przez wiele osób ale mi się bardzo podoba i swoją Meridę właśnie w taki sposób "robię" tylko zamiast tego różowego, bardziej czerwone, lepiej dostępne części, chociaż mostek mam idealny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miller Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) Wcześniej był tylko róż i niebieski, u nich akurat kolorów nie wybiera projektant tylko sponsorzy, zielony to kolor meridy i całe szczęście że nie mają więcej sponsorów bo każda kończyna musiałaby być w innym kolorze a czy się podoba? jak już wcześniej było pisane to kwestia gustu, na pewno będą się wyróżniać Co do twojego pomysłu wszystko może wyjść fajnie ale trzeba być konsekwentnym, jeśli masz różowy mostek nie możesz mieć czerwonego zacisku Edytowane 2 Marca 2013 przez miller Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
outta82 Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Chłopie daj spokój z tymi płomieniami, 3 posty wyżej spamowałeś to samo Jak qrde spamowałem, to po co jest to forum i ten dział???Ktoś wystawia projekt to się na jego temat pisze...a czy skomentuję przerzutkę czy malowanie ramy to moja sprawa... Zajmij się swoimi komentarzami adwokacie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 2 Marca 2013 Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 Zajmij się swoimi komentarzami adwokacie... Po cholere dwa razy piszesz o tych samych płomieniach? Czemu zmiana z R7 na rebę? I jak tam zmiana hamulców? Też ostatnio przesiadłem się z V na br-m665, i stwierdzam że poezja, jeden paluszek i hamujesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cox Napisano 2 Marca 2013 Autor Udostępnij Napisano 2 Marca 2013 (edytowane) czemu r7 na rebe? z czystej ciekawości , chcę zobaczyć jak działa dual air, jutro właśnie pierwszy test w górach hamulce poezja, trochę tarcza trze o klocki, ale nie dzwonią i ogólnie jest ok Edytowane 2 Marca 2013 przez Cox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rybciasum Napisano 3 Marca 2013 Udostępnij Napisano 3 Marca 2013 hamulce poezja, trochę tarcza trze o klocki, ale nie dzwonią i ogólnie jest ok Ja regulacją zacisku coś tam zdziałałem, a potem na hama ręką wyprostowałem tarcze i teraz jest o wiele lepiej niż było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi