Roadbiker Napisano 22 Lutego 2012 Napisano 22 Lutego 2012 Cześć, jestem nowy na forum i chciałem dodać swój rower posiadam go od października 2011 roku, dostałem go od taty z niemiec. Wymienilem opony mostek i dokupiłem licznik A o to maszynka: Rama: Nevada widelec: suntour nex 4610 kierownica: zoom aluminiowa prosta mostek: zoom (mam jeszcze "black comp" ale zoom ma większy kąt nachylenia) sztyca: black comp siodełko: revo pedały: shimano manetki: chyba alivio (nie znam sie na tym aż tak dobrze) przerzutka przednia: shimano sis ;/ (planuje wymiane) przerzutka tylnia: shimano deore RD-M531 hamulce: magura hs11 dźwignie hamulca: magura hs11 kaseta/wolnobieg: shimano sis ;/ łańcuch: shimano korba: shimano acera Piasty: black comp szprychy: black comp opony: kenda cosmos 26 X 1.75 zasisk sztycy: promax Wszystkich rzeczy nazw nie znam bo nie znam sie aż tak. Jak dla mnie rowerek super tylko dbać i robic kilometry ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting ImageShackŽ - Online Photo and Video Hosting Przepraszam za zdjęcia, ale nie umiem wstawiać ich w tło. Licze na komentarze i jakies porady odnośnie roweru
Roadbiker Napisano 4 Marca 2012 Autor Napisano 4 Marca 2012 Mam do Was takie pytanie a mianowicie chcialbym zmienić pancerze i linki do przerzutek i zastanawiam sie czy pasowalby mi czerwony kolor? (lub jakiś inny tylko jaki?) Prosze o w miare szybką odpowiedz a będe wdzieczny Do hamulcow zmieniac nie będe bo sa to hydrauliczne z góry dzięki. Mały up na nowych slickach kenda kwest 26 X 1.50 Widok nad kierownica:
klon Napisano 4 Marca 2012 Napisano 4 Marca 2012 To my będziemy na nim jeździli, czy Ty? Jak my, to zaraz zrobimy ankietę(wybrałbym czarne ), jak ty, to nie pytaj nas jaki kolor do jakiego pasuje, to rzecz gustu - jak Ci się podoba czerwony, to kupuj czerwone!
Roadbiker Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 No może troche glupie pytanie to sorki Kupiłem dzisiaj licznik rowerowy z lidla crivit. w opcji dla zaawansowanych ma wiele tych swoich opcji. Nie wiem tylko czy to dobry sprzet dla kogos kto lubi robic dziennie 40 km.Dlatego pytam sie Was czy dobry wybor zrobilem?
adii22 Napisano 17 Marca 2012 Napisano 17 Marca 2012 Czy dobry wybór.... Po co się po fakcie pytasz? Chociaż za tę cenę to może się skuszę... No, ale póki co mój reanimowany 3 razy Kellys jakoś daje rade
Roadbiker Napisano 17 Marca 2012 Autor Napisano 17 Marca 2012 No po fakcie moze i tak ale zawsze moge sprzedac jakiemus koledze jakby jakis nie ten tego byl. a za 25zl tyle funkcji to sie oplaca chyba.
Roadbiker Napisano 18 Marca 2012 Autor Napisano 18 Marca 2012 Oto zdjecie nowego zakupu W funkcji dla zaawansowanych ma bardzo duzo opcji. Polecam ten produkt, przy niskiej cenie mamy dobry licznik.
Roadbiker Napisano 22 Marca 2012 Autor Napisano 22 Marca 2012 Aha, czyli nikt nie chce odpisac albo pomoc z tego co widze :/ a co do tematu to kupilem dzis noski i latarke za 22zl nie wiem jak sie nazywa ale pisze na niej: 1 watt white led . Świeci w sumie fajnie bo przed chwila sprawdzalem. A co do nosków to prosze o jakies porady jak w tym jezdzic bo 15 minut po ich zalozeniu zaliczylem glebe bo nie mialem jak nogi uwolnic co spowodowane jest zwichnieta reka lewa i niestety przerwa w jezdzie.
Froop Napisano 25 Marca 2012 Napisano 25 Marca 2012 no to nie fajnie to może przez te pierwsze jazdy, km jeździj tylko i wyłącznie po prostej, utwardzonej drodze, asfalt i przyzwyczaj się do odruchu że gdy się zatrzymujesz to wyciągasz nogę, może i łatwo się mówi ale musisz mózg do tego zmusić inaczej każda gleba może kończyć się boleśnie
Roadbiker Napisano 8 Kwietnia 2012 Autor Napisano 8 Kwietnia 2012 Mam taki dylemat, ponieważ chciałbym wsadzić mu kierownice szosowa. Nie chodzi mi o wygląd lecz o działanie, ponieważ o wiele lepiej mi się jeździ w pozycji bardziej zgarbionej (mniejszy opor powietrza). Nie wiem czy to wiochy bardzo nie robi? mam amortyzator nex4600 ale jest on zablokowany wiec nie będzie się bujać. Co o tym myślicie? z góry dzięki.
piotrek87 Napisano 8 Kwietnia 2012 Napisano 8 Kwietnia 2012 a manetki? hamulce? Taki temat już był, IMO gra nie warta świeczki.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.