wigry Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Zmieniam klamki z prawej na lewą....tzn chciałbym I mam problem bo niewiem czy rwać to na siłę :/ Chodzi o to,że niewiem jak po odkręceniu wyciągnąć przewód hamulcowy z tego gniazda nie niszcząc tego przy okazji ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Artwro Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Nic na siłę tylko młotkiem!.Po prostu po odkręceniu nakrętki w paluchy i z wyczuciem wyciągamy(wyszarpujemy). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mixchris Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jeżeli palce Ci się ześlizgują to owiń przewód kawałkiem gumy np. dętki i mocno pociągnij powinno łatwiej pójść Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fenthin Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Strokery nie mają przypadkiem symetrycznych klamek? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team durnykot Napisano 22 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Klamki są symetryczne.... pozostaje różnica w długosci przewodów. Się tak zapytam... jaka jest gwarancja,że po ponownym przykręceniu przewodów połaczenie dalej będzie szczelne( jest coś takiego jak oliwka ,która w zasadzie jest jednorazowa)? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przeor Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Jeżeli oliwka nie odkształciła się w jakiś niesymetryczny sposób to powinno być ok, powinno być nie oznacza, że będzie . A co do wyciągania delikatnie rozruszaj na boki i z wyczuciem odciągaj. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wigry Napisano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Szarpłem ,wyszło. Co do oliwki to dopiero teraz czytam :/ mam nadzieje,że będzie ok ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.