jaro86 Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Hej, Kupiłem komplet nowych Avid Code'ow 2010 i oba ciekną z pokrywy na klamce przy średniomocnym nacisnieciu klamki, dlaczego? Czyżby zapomnieli zamontować uszczelki?? Może to jakiś nadmiar, który ma wypłynąć? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 nie, to raczej nie nadmiar. Spróbuj odkręcić na kilka sekund czarną śrubkę kluczykiem torx T10 - tą, którą akurat wskazuje strzałka. Jeżeli wypłynie co nieco, to wycieki przez membranę powinny się zmniejszyć. Produkcja tych hamulców zakończyła się w 2009roku. Po 3 latach niektóre uszczelki (w tym wypadku membrany) nadają się już do wymiany. Nie należy kupować już żadnych hamulców Juicy, Code, Elixir, które mają powyżej 3 lat (rocznikowo) i nie miały wykonanego kapitalnego remontu. Inaczej właśnie takie niespodzianki będą Was czekać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Wystarczyło zebrać nadmiar płynu - zdjąć pokrywę i wytrzec z płynu uszczelki. Wszystko już gra. to nie wada techniczna Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 odpowietrzałeś hamulce po tym "zabiegu" ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jaro86 Napisano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 REGULAMIN 2i Oj chyba bez odpowietrzania się nie obejdzie. Ale dzwoniłem do sklepu i powiedziano mi żebym je odesłał, a wymienią na nowy komplet, także nie będe przy nich grzebał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.