rafcix1221 Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Witam Chciałbym przedstawić na forum swojego Krossa V3. Kupiłem go w 2011 roku w okazyjnej cenie 750zł nowego... Kiedy go złożyłem wyglądał tak: http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-139011-1305479420.jpg Kupiłem do niego już sporo lepszych części Aktualna specyfikacja wygląda tak: Rama : Kross Hexagon V3 Widelec : SR Suntour XCR 100mm Kierownica : EASTON EA30 DH 685mm Mostek : TRUVATIV XR 75 Sztyca : Kross Siodło : Selle Royal MACH Pedały : Dartmoor Uptown Manetki : Shimano LX Przerzutka przednia : Shimano Deore RD-M530 Przerzutka tylna : Shimano Deore RD-M531 Hamulce : Shimano M596 2012 + Shimano SM-RT51 180 mm Tył: ,V-brake Alhonga + Merida ACS Dźwignie hamulca : Shimano M596 2012, Tektro Kaseta/wolnobieg : Deore LX CS-M580 32-11T Łańcuch : KMC Z9000 Korba : Shimano Suport : Neco Obręcze : Kross, Schurman Piasty : Kross, Shurman Szprychy : Kross, Shurman Opony : KENDA SBE 26 X 2.1 Dętki : VeeRubber Linki/pancerze: Alhonga Zacisk sztycy : Kross Top Cap : Neco Stery : Neco Gripy : ESI Pogrubione są rzeczy które będą wymienione, podkreślone rzeczy są inne niż były oryginalnie. Tutaj w miarę aktualne zdjęcie : http://www.forumrowerowe.org/uploads/gallery/album_1727/gallery_139011_1727_1644233.jpg Proszę o jakieś porady co mogę jeszcze zmienić i na co Oraz co sądzicie o rowerku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jokulus25 Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Rowerek , jak dal mnie to ładnie odmieniony a co by można jeszcze zmienić to może tak jak z przodu , może na tył też jakąś tarczę ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Zależy do czego potrzebujesz tego roweru, jak do przejażdżek 100 km w ciągu miesiąca to w zupełności ci wystarczy w takim konfigu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 22 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Myślę, że nawet możesz spróbować sił w maratonie/xc - ale bez napinki, 4fun Powiem Ci, że całkiem fajna konfiguracja, bez pędu na wagę i prestiż, z głową złożony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 22 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 W tym sezonie myślę wystartować w jakimś maratonie, a tak to od wiosny będę robił koło 200km miesięcznie... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Franio Napisano 22 Lutego 2012 Mod Team Udostępnij Napisano 22 Lutego 2012 Na maratonie dla fanu to i bez tych zmian w rowerze można by wystartować. Teraz nie masz wyjścia, musisz walczyć o czołowe pozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 23 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Korba zmieniona na Shimano Deore FC-M532 i suport na Shimano Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Zmieniona korba, suport, stery, linki, pancerze i zacisk sztycy. Rama : Kross Hexagon V3 Widelec : SR Suntour XCR 100mm Kierownica : EASTON EA30 DH 685mm Mostek : TRUVATIV XR 75 Sztyca : Kross Siodło : Selle Royal MACH Pedały : Dartmoor Uptown Manetki : Shimano LX Przerzutka przednia : Shimano Deore RD-M530 Przerzutka tylna : Shimano Deore RD-M531 Hamulce : Shimano M596 2012 + Shimano SM-RT51 180 mm Tył: ,V-brake Alhonga + Merida ACS Dźwignie hamulca : Shimano M596 2012, Tektro Kaseta/wolnobieg : Deore LX CS-M580 32-11T Łańcuch : KMC Z9000 Korba :Shimano Deore FC-M532 Suport : Shimano Deore Obręcze : Kross, Schurman Piasty : Kross, Shurman Szprychy : Kross, Shurman Opony : KENDA SBE 26 X 2.1 Dętki : VeeRubber Linki/pancerze: Jagwire / Alligator (ukł. zamknięty) Zacisk sztycy : Sars MTB Top Cap : Cane Creek Stery : Cane Creek VP-A69AC Gripy : ESI Grips Pogrubione części idą do wymiany... Podkreślone już są wymienione Jeszcze nie ma linek przerzutek, będą w poniedziałek/wtorek Foty : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Grand231 Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Ja się zastanawiam po co ci platformy w rowerze w zamyśle do XC ?. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daras963 Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Dokładnie w spd dużo 'łatwiej' a na pewno bezpieczniej. Fajnie ustawione siodełko ;P(chyba ze tył się zapadł w zaspie) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
after Napisano 24 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Nie myślisz o zmianie ramy? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 24 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 24 Lutego 2012 Tył się zapadł Co do zmiany ramy to o tym myślę, ale to jeszcze nie teraz... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
CzikO Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Moim zdaniem wymiana ramy jest tu na razie nie potrzebna. Po co wymieniać coś co jest sprawne? Jak rama pęknie albo przestanie mu wystarczać to wtedy ją wymieni. Wydaje mi się że ludzie na tym forum ( nie wszyscy ) czasem mają za duże parcie na prestiż i markę. Ja wiem że dobre części kosztują swoje ale może ktoś ich nie potrzebuje żeby jeździć na dwóch kółkach Fajny kross oby sprawiał dużo frajdy z jazdy bo przecież do tego ma służyć Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 25 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 25 Lutego 2012 Dokładnie jak wyżej. A nie wiem czy wiesz, ale to (chyba) ta sama rama, która jest w moim Levelu A2 Poza lakierem ZA TĘ WARTOŚĆ RAMY nie ma co narzekać Tyłka nie urywa, ale ma (w miarę) sensowną wagę (moja lekko poniżej 1.8kg z miskami sterów, 17") i jest w miarę sztywna. A i głupoty już wytrzymała Nie powiem, da się ją zabić, ale nie jest to ułatwione jakością ramy Edit: chyba nie ta sama masz inne haki z tyłu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
after Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 No tak pytam, bo wszystko już praktycznie zmienione, a ramka została A poza tym to nie narzekam na nią, bo mam taką samą (tylko pomarańczową), no może mogła by być trochę dłuższa (moje osobiste odczucie), i szkoda że nie ma z tyłu miejsca na montaż tarczówki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Co do tych tarczówek to racja, jak by było mocowanie to było by super Z czasem myślę kupić ramę fulla do enduro..... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaapeo Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Jak CI się jeździ z taką kombinacją, że z przodu tarczówka, z tyłu v? Da się przyzwyczaić do odmiennych klamek ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 26 Lutego 2012 Autor Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Da się przyzwyczaić, według mnie jest normalnie tylko do tylnego hamulca trzeba użyć więcej siły... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daras963 Napisano 26 Lutego 2012 Udostępnij Napisano 26 Lutego 2012 Dość dużo osób używa takiej kombinacji. Wiadomo że do zablokowania tylnego koła potrzeba mniejszej siły niż do przedniego więc vki przy nie za dużej wadze wystarczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 5 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 5 Marca 2012 Założyłem nowe koła, jutro dodam zdjęcia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Nowe zdjęcia po zmianie kół : Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 6 Marca 2012 Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Zostawiłeś seryjne szprychy? I jaki to hebel ? Dobrze widzę M596 od Siemano ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 6 Marca 2012 Autor Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Koła są nowe i nic w nich nie zmieniałem... A hamulec to tak jak piszesz siemano m596. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kubajedlicze Napisano 7 Kwietnia 2012 Udostępnij Napisano 7 Kwietnia 2012 Witam.Też jestem szczęśliwym posiadaczem takiego Kross-a, po ostatnich zmianach chyba tylko rama została oryginalna( nie zmieniona).Ja też zmieniam nie które części ale jeszcze długa droga ta takiego stanu jak twoja maszyna.Czy przewidujesz jeszcze jakieś zmiany ???. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rafcix1221 Napisano 30 Maja 2012 Autor Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 W ostatniej wersji Hexagon wyglądał tak : Teraz zmieniłem ramę na Dartmoor Hornet i na niej zamierzam złożyć rower do enduro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
after Napisano 30 Maja 2012 Udostępnij Napisano 30 Maja 2012 Co tam do przodu wrzuciłeś? Epicon? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pytanie
rafcix1221
Witam Chciałbym przedstawić na forum swojego Krossa V3. Kupiłem go w 2011 roku w okazyjnej cenie 750zł nowego...
Kiedy go złożyłem wyglądał tak: http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-139011-1305479420.jpg
Kupiłem do niego już sporo lepszych części Aktualna specyfikacja wygląda tak:
Pogrubione są rzeczy które będą wymienione, podkreślone rzeczy są inne niż były oryginalnie.
Tutaj w miarę aktualne zdjęcie : http://www.forumrowerowe.org/uploads/gallery/album_1727/gallery_139011_1727_1644233.jpg
Proszę o jakieś porady co mogę jeszcze zmienić i na co Oraz co sądzicie o rowerku
29 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.