Skocz do zawartości
  • 0

[Rower] Kross Hexagon V3 2010" Custom

rafcix1221

Pytanie

Witam :) Chciałbym przedstawić na forum swojego Krossa V3. Kupiłem go w 2011 roku w okazyjnej cenie 750zł nowego...

Kiedy go złożyłem wyglądał tak: http://www.forumrowerowe.org/uploads/garage_images/image_url-139011-1305479420.jpg

Kupiłem do niego już sporo lepszych części :) Aktualna specyfikacja wygląda tak:

• Rama : Kross Hexagon V3
  • Widelec : SR Suntour XCR 100mm
  • Kierownica : EASTON EA30 DH 685mm
  • Mostek : TRUVATIV XR 75
  • Sztyca : Kross
  • Siodło : Selle Royal MACH
  • Pedały : Dartmoor Uptown
  • Manetki : Shimano LX
  • Przerzutka przednia : Shimano Deore RD-M530
  • Przerzutka tylna : Shimano Deore RD-M531
  • Hamulce : Shimano M596 2012 + Shimano SM-RT51 180 mm Tył: ,V-brake Alhonga + Merida ACS
  • Dźwignie hamulca : Shimano M596 2012, Tektro
  • Kaseta/wolnobieg : Deore LX CS-M580 32-11T
  • Łańcuch : KMC Z9000
  • Korba : Shimano
  • Suport : Neco
  • Obręcze : Kross, Schurman
  • Piasty : Kross, Shurman
  • Szprychy : Kross, Shurman
  • Opony : KENDA SBE 26 X 2.1
  • Dętki : VeeRubber
  • Linki/pancerze: Alhonga
  • Zacisk sztycy : Kross
  • Top Cap : Neco
  • Stery : Neco
  • Gripy : ESI

Pogrubione są rzeczy które będą wymienione, podkreślone rzeczy są inne niż były oryginalnie.

Tutaj w miarę aktualne zdjęcie : http://www.forumrowerowe.org/uploads/gallery/album_1727/gallery_139011_1727_1644233.jpg

Proszę o jakieś porady co mogę jeszcze zmienić i na co :) Oraz co sądzicie o rowerku :)

Rekomendowane odpowiedzi

Moim zdaniem wymiana ramy jest tu na razie nie potrzebna. Po co wymieniać coś co jest sprawne? Jak rama pęknie albo przestanie mu wystarczać to

wtedy ją wymieni. Wydaje mi się że ludzie na tym forum ( nie wszyscy ) czasem mają za duże parcie na prestiż i markę. Ja wiem że dobre części kosztują swoje ale może ktoś ich nie potrzebuje żeby jeździć na dwóch kółkach :)

Fajny kross oby sprawiał dużo frajdy z jazdy bo przecież do tego ma służyć :)

Dokładnie jak wyżej. A nie wiem czy wiesz, ale to (chyba) ta sama rama, która jest w moim Levelu A2 :) Poza lakierem ZA TĘ WARTOŚĆ RAMY nie ma co narzekać :) Tyłka nie urywa, ale ma (w miarę) sensowną wagę (moja lekko poniżej 1.8kg z miskami sterów, 17") i jest w miarę sztywna. A i głupoty już wytrzymała ;) Nie powiem, da się ją zabić, ale nie jest to ułatwione jakością ramy :thumbsup:

Edit: chyba nie ta sama :sick: masz inne haki z tyłu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...